Vad är Nakation?

En nakation är kläder valfri semester. Begreppet nakationing populariserades av American Association for Nude Recreation, en organisation som främjar kläder valfri rekreation och evenemang, tillsammans med partnering organisationer på andra kontinenter. Människor som tar en nakation väljer att besöka platser som stöder nudist livsstil, erbjuder kläder valfri utrustning för gäster som vill utnyttja dem.

Nude rekreation är en ganska gammal jaktstart. Grekerna, till exempel, tävlade i idrottstävlingar i naken, och romarna gjorde det också. Offentlig nakenhet var också en accepterad syn på badhuset, där människor umgicks i naken. Ändra moral i olika samhällen lett till ett förtryck av nakenhet, med européer som anammar konceptet igen i början 20th century genom nudist och rörelser Naturist som främjade en Back to Nature mentalitet.

eftersom vissa människor invända mot nudism, nudister och naturister har historiskt sett valt att isolera sig på platser där nakenhet är acceptabelt, men vanligtvis inte obligatorisk. Delvis är detta utformats med hänsyn till personer som kan känna sig obekväm runt nakna personer, och utses naken platser också kringgå lagar som förbjuder offentlig nakenhet. Nudister kan välja att leva i kläder frivilliga samhällen, semester på kläder valfritt hotell och orter, och sola, simma eller på annat sätt njuta av friluftslivet på kläder valfri badstränder och andra offentliga inrättningar som tillgodoser att nudister.

Termen "nakation" gick in i folkspråk i början av 21: a århundradet, även om folk hade uppenbarligen pågått naken semester långt innan "nakation" myntades. Att popularisera nakations och naken rekreation i början av 21: a århundradet speglade en förändring i allmänhetens attityder gentemot naken semestrande, som blev allt vanligare. Med bredare acceptans kom en större möjlighet till vinst, och många orter, hotell, samt även flygbolag hoppade kring möjligheterna att främja en nakation-vänlig filosofi och få bekräftelse från nudist föreningar.

På nakation, folk kan göra samma saker som de kan göra på något annat semester, från liggande på stranden med en bok för att vandra eller cykla på ett berg. Beroende på vilken typ av nakation får folk semester som en grupp, umgås med likasinnade personer, eller de kan göra resan till en mer privat romantisk tillflyktsort.

Människor som vill planera en nakation kanske vill rådgöra med en nudiststrand organisation för en lista över rekommenderade hotell, charter, och paket. Även forska semester, är det en bra idé att läsa politik publicerad av hosting hotell och resorter. Till exempel kan nakationers uppmanas att klä sig i vissa områden på ett hotell som blandar kläder frivillig och kläder som behövs områden. Eftersom vissa hotell och semesterorter specifikt främja en mer romantisk böjd för sina nakation paket, nudister med barn eller människor som vill undvika en romantisk atmosfär kan vilja söka mer familjevänliga paket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.