Vad är NASCAR?

National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR) grundades 1947 som ett sätt att presentera ett system och regler för att fastställa prestationsnormer i mästerskap lager bilen. NASCAR tre främsta racingserie är Nextel Cup, Busch Cup och Craftsman Truck Series. Dale Earnhardt, Richard Petty och Jeff Gordon är bara några av de bästa förarna i NASCAR: s historia. är dagens NASCAR bilar handgjord i minsta detalj, men när NASCAR först började dock ändrades bilarna gatan bilar. NASCAR bilarna har en ram av stålrör. Rullen bur, har den del av bilen där föraren sitter, dess slang för att hålla ihop genom någon effekt så att föraren alltid skyddas. Den främre gem eller främre delen av ramen, görs för att mata bilens motor från botten av bilen vid en olycka. Brandväggen skiljer föraren av motorn och skyddar motorn från att nå förarutrymmet. P

NASCAR regler måste alltid följas när det gäller bilens konstruktion och det finns två huvudtyper av NASCAR bilar: de super -speedway och den korta banan. Super-speedway bilarna är specialbyggda för super-speedwaybanor såsom Alabama's Talladega där mindre motoreffekt men mer fart behövs. Short-track bilar är byggda för korta spårade bassänger som Tennessees Bristol Motor Speedway. Short-track varv är strängare så kort spår bilar byggs med hänsyn till ner kraft, som tillåter bilen att ha en snävare hålla på spåret. Short-spårade bassänger kräver mindre hastighet än super-speedwaybanor.

NASCAR använder ett poängsystem. Varje förare som avslutar ett lopp får poäng, även den sista plats efterbehandlare. Föraren med den högsta poängen i slutet av säsongens 36 lopp är vinnaren av cupen. Bonuspoäng intjänas när en förare är ledande i minst ett varv i loppet. Föraren med den högsta totala antalet varv leder i slutet av en ras betyg ytterligare 5 poäng.

banden mellan förare vid slutet av en bil tävlingssäsongen kan lösas genom att förklara föraren med flest segrar i den cupen. Om båda förarna har samma antal segrar, då andra plats vinner, tredje vinner plats, och så vidare jämförs tills vinnaren utses. Vinnarna i varje NASCAR tävling får 180 poäng och de punkter som går ner i olika steg med den sista platsen efterbehandlaren fick 34 poäng.

Daytona Beach, Florida är hem till Daytona International Speedway. Daytona USA är en officiell nöjesparksverksamheten attraktion sponsras av NASCAR som låter besökarna uppleva racerbil förför med hjälp av rörelse simulatorer och datorteknik. Besökare kan sitta i bilarna och uppleva fart, ljud och vibrationer av hur det känns att gå 200 miles per timme. Den IMAX Theater visar också NASCAR filmer och bilder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.