Vad är Krav Maga?

Krav Maga är ett självförsvarssystem som utvecklats av den israeliska armén. På hebreiska, Krav Maga betyder ordagrant "kontakta strid. " Utvecklad av ungersk boxare och brottare Imrich Lichtenfeld på 1930-talet var den teknik som först användes av israeliska underjordiska paramilitära organisationer som Haganah. När Israel blev en officiell land 1948, utsågs Lichtenfeld Chief Instructor och Combat Trainer för Israel Defense Forces (IDF). Sedan dess har Krav Maga spridning, och det är nu praktiseras i över 30 länder runt om i världen.

Vid första anblicken kan Krav Maga likna en kampsport, men det är faktiskt en form av kamp med inga regler och inga begränsningar. Kampsporter såsom judo, karate, och även brottning anses sport, Krav Maga, å andra sidan, är en reglerad form av strid. Faktum är meningen med Krav Maga att ta fienden ner så snabbt som möjligt. Vissa lärare i Krav Maga förklara det som "konsten att gå hem levande", vilket innebär att ljumsken strejker, kvävning och headbutts anses vara godtagbara rörelser. Förutom att använda sina kroppar för att slåss, är utövare av Krav Maga lärt att använda miljön som ett vapen. Detta innebär att lära sig använda alla föremål i närheten, från flaskor till basebollträn, som en pistol-substitut. Syftet med Krav Maga är att undvika skador i verkliga scenarier, såsom slagsmål, attacker gatan och våldsamma möten. Avancerade studenter i Krav Maga lära sig att försvara sig mot pistol och attacker kniv, flera scenarier angripare, headlocks och malen slåss. Flesta självförsvar klasser idag undervisa någon variant av Krav Maga.

Militär utbildning i Krav Maga är mer extrem, inklusive manuella dödande tekniker, försvar mot granater, och nedrustning av fienden. Alla militära och polisiära kontor i Israel är utbildade i Krav Maga, och så många Special Forces enheter runt om i världen. I USA, Federal Bureau of Investigation (FBI), i United States Marine Corps, Central Intelligence Agency (CIA), och Air Force Office of Special Investigations (AFOSI) Anti-terrorism Specialty Team alla lära sig Krav Maga som en del av deras fysiska träning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.