Vad är Jujitsu?

Jujitsu är en kampsport som återspeglar rörelser angriparen tillbaka på honom eller henne. Det har praktiserats i Japan sedan femtonhundratalet, men Jujitsu har sitt ursprung i kinesisk kampsport. Jujitsu använder en rad gemensamma lås, små vapen och defensiv taktik i kombination med bevarad energi för att neutralisera en angripare. Många andra kampsporter som judo och aikido har sina rötter i Jujitsu.

Ordet "Jujitsu" avses allt mildhet, och förutom att lära sig rörelser förknippas med Jujitsu, studenter också göra ändringar i sina karaktärer. Jujitsu är tänkt att fokusera och lugna elever, med målet att göra dem bättre kampsportutövare och mer förfinad individer också. Rörelser Jujitsu är effektiva, flytande, och runda, och det är en klart vacker kampsport att titta på. Jujitsu är dessutom ofta utövas inom en mycket liten krets, och många Jujitsu drag har förfinats på nära håll slåss.

Jujitsu nådde sin glansperiod under Tokugawa-shogunatet, när vapen förbjöds att de flesta japanska medborgare. Jujutsu innehåller gemensamma lås-och arrestera rörelser som är mycket användbara i hand till hand bekämpa där varken krigare har ett vapen. När det används på rätt sätt, är det också möjligt att avväpna med en gemensam lås. Grappling, tar nedskrivningar, plädar, och strypning också spela en roll i Jujitsu.

De flesta skolor i Jujitsu lär även tekniker med käppar, kort svärd, och användning av linor. Defensiva metoder mot moderna vapen såsom pistoler lärs också, med ett starkt fokus på att neutralisera en motståndare utan att skada honom eller henne. Några studenter Jujitsu lär också helande tekniker inklusive massage, medan andra skolor också placera en tung värde på en undersökning av andliga och filosofiska begrepp.

Jujitsu är differentierad från andra aggressiva kampsporter som karate, eftersom det inte är en offensiv kampsport, men en defensiv ett. Jujitsu eleverna lära sig konsten att överlämnande, tålamod, ger och effektivitet. Jujitsu är också mycket effektivt, integrera kämpar metoder för olika situationer, med eller utan vapen. Jujutsu tekniker ofta undervisas i klasser självförsvar för kvinnor, eftersom det är möjligt att neutralisera en angripare snabbt och fly med Jujitsu tekniker.

under det tjugonde århundradet, fördes Jujitsu till väst av olika mästare, och blev en mycket populär kampsport. År 1977 bildades Ju-Jitsu International Federation, med tanken på att organisera och reglera internationell Jujitsu tävlingar. I konkurrens, erkänner förbundet två typer av poster. Striderna systemet motsätter enstaka medlemmar från olika lag som mast för poäng. I duon systemet, två idrottare från samma team demonstrera defensiva tekniker på mattan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.