Vad är Judo?

Judo är ett japanskt ord som betyder "mjuka vägen" och är en typ av kampsport som kommer från den urgamla japanska kampsporten jujutsu, som betyder "ger sätt. " 1882, Dr Jigoro Kano, ordförande i Tokyo University of Education, ingår vad han ansåg vara det bästa jujutsu tekniker till vad som nu sporten i judo. Judo betonar med balans, inflytande och rörelse i alla dess kompetens, kastar speciellt.

praktiserar judo bära bomull enhetlig kallas judogi , som betyder "judo enhetlig, och ibland endast kallad GI . Dessa uniformer är oftast vita, men kan också vara blå. De består av lösa dragsko byxor och en vadderade jacka som fästs med en Obi , eller i bältet. Uniformer skapades ursprungligen för judo, men som nu används för många olika typer av kampsport. Den mest märkbara sak till någon som tittar judo sannolikt skulle vara olika kraftfulla kasta tekniker. Grappling tekniker är också viktigt att lära sig, och som tar olika kontroll innehar, arm och låsningar, pins, och kvävning tekniker. Säkerhet betonas i praktiken, och platser judo betydelse både för att bekämpa gjort stående och på marken.

Judo priser idén om flexibilitet i de tekniker, skräddare tekniken till vad som krävs i ett visst ögonblick. Styrka är inte lika viktigt som teknik och skicklighet, samt val av tidpunkt. Detta gör judo tekniker ska utföras effektivt av en mindre person på en mycket starkare person.

Judo är populärt i dag med människor i alla åldrar, över hela världen. Det är ett utmärkt sätt att hålla formen, samt öka självförtroendet och lära sig självförsvar. Kroppskontroll utvecklas, liksom snabba reflexer, balans och effektiv självförsvar skulle behövas.

Judo är också en tävlingsidrott, infördes som sådan vid Olympiska spelen 1964. Detta olympisk sport var endast öppet för män fram till 1988, då det var en kvinnofråga demonstration idrott, 1992, blev judo en officiell olympisk medalj händelse för kvinnor. Det finns också kollegialt judo tävlingar i USA.

var Systemet med leden finns i många kampsporter, vanligen identifieras med bälten i olika färger, som först användes i judo. Leden igen hårt arbete, liksom ökad kunskap och förmåga kampsport. Det finns separata junior rankas för barn under 17 än vad det finns för vuxna. Svart bälte är högsta graderna i judo, med tio olika grader av svart bälte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.