Vad är Hapkido?

Hapkido är en typ av koreansk kampsport som fokuserar på försvar snarare än illa, och syftar till att neutralisera en motståndare genom en rad olika tekniker. Hapkido är en disciplin som också syftar till att förtydliga och lugn anda, och de som utövar Hapkido försöker också att utveckla sig själva som individer. Även om inte så stor praktiseras som några andra asiatiska kampsporter, Hapkido i åtnjutande ökande popularitet i väst.

Hapkido utvecklas ur praxis i olika kampsporter under många, många år. Still, Hapkido, som vi känner den idag anses vara en relativt modern kampsport med modern start datum som kring mitten av 1900-talet. Två stormästare krediteras med utformningen disciplin, Han Jae Ji och Yong-Sul Choi. Båda männen bidrog ofantligt mycket för kampsporten som numera kallas Hapkido och krediteras vanligen tillsammans för införandet av kampsport till väst. Vissa har dock kredit Yong-Sul Choi ensam. Båda Grand Masters kom till USA på 1980-talet i syfte att öppna Hapkido skolor och öka västra medvetenheten om kampsport, och följdes under senare år av andra mästare som ville bevara läror dessa två män.

Hapkido i koreanska, betyder vägen, eller gör , av KI, som hänvisar till livsenergi och harmoni, eller hap . Hapkido är utformat som en kampsport som harmoniserar kroppen energi samtidigt som ett tillstånd av icke-aggression. Många kampsporter fokus på icke-aggression, och kan utövas av män och kvinnor i alla typer av storlek och styrka. Hapkido är ungefär beräknas drag snarare än rå styrka.

Hapkido styrs av tre viktiga principer. Den första har att göra med en rund karaktär, att motioner flyttar inom en rund och att verksamheten även sparring hålls inne i en boll av energi, med motståndare fokusera energi tätt inom. Hapkido innehåller även ett lånebelopp på floden, vilket innebär flytande och lätt att anpassa rörelse. I Hapkido är energi bevaras på det rätta tillfället, som en flod bryta ut. Slutligen använder Hapkido principen om inflytande, tvingar en skulle vara angripare att vidta defensiva rörelser och lämnar öppningar som kan tas tillvara.

Hapkido innehåller vapen, kunskap om nerv poäng, sparkar, kast, låsningar, och slå tekniker i en flödande och vackert disciplin hvilken en angripare enkelt kan neutraliseras. Som en defensiv kampsport, Hapkido utformats för att avleda anfall tillbaka på angriparen på ett fredligt sätt. Ofta Hapkido drar fördel av nerv punkter i samband med lederna att immobilisera en angripare. Denna disciplin kräver inte stora styrka, och som ett resultat, är Hapkido ofta integrerade i klasserna självförsvar för svagare individer.

Hapkido innefattar fysisk och andlig disciplin för att skapa karaktär, kompetens självförsvar. Det önskade slutresultatet är en väl avrundad, fredlig person som är kapabel till självförsvar i situationer där det är befogat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.