Vad är Disc Golf?

Disc golf, även känd som Frisbeegolf, D-Golf eller Frolf, är en relativt ny typ av idrott som något liknar kastade Frisbees men följer reglerna i golf. Målet med spelet är att få en plast skiva i en stor maska korg på så få försök som möjligt. Vissa varianter av skiva golf tillåter spelaren bara tre kast, medan andra tillåter ett obegränsat antal kast. Men ett försök ju fler gånger görs, desto färre poäng en spelare kommer att ackumuleras.

När skivan landar i korgen, går spelaren vidare till nästa korg. De flesta av de arbeten, utrustning och insatser skiva golf har samma namn som i golf. Till exempel är utgångspunkten kallas "utsedd tee område", och varje korg kallas "hål" eller polack Hole?. Det finns nio eller 18-hålsbanor på skiva golf, som tar spelarna upp till två timmar att slutföra. Professional Disc golfbanor kan upprättas i Woody områden eller nära sjöar eller floder för att ge ytterligare svårigheter till spelet. Spelare som vill ha det roliga i spelet utan konkurrens kan köpa sin egen Pole Hole? online och installera den i sina trädgårdar. var känd den tidigaste formen av skivan golf Frisbee? Golfbana, och det uppfanns i mitten av 1960-talet av Amanda Citro, som har ställt in spelet i en lokal park att roa område barn. Discgolf långsamt fångad på med lokala tonåringar, som till slut tog sporten med dem till sina skolor val runt om i landet. Disc golf blev så populär på U. C. Berkeley campus som en provisorisk Frisbee? Golfbana inrättades officiellt efter universitet tjänstemän ett par år senare.

Många parker runt om i USA och Kanada erbjuder skiva golfbanor, som fritt kan användas av alla som besöker området, förutsatt att föra sin egen skiva. Professional Disc Golf Association (PDGA) grundades på 1990-talet och har nu 9. 253 medlemmar, varav de flesta är manliga spelare. Den PDGA övervakar mer än 2000 kurser skiva golf i över ett dussin länder. Det finns också en officiell golf skiva museum i Augusta, Georgia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.