Vad är Bocce Ball?

Bocce bollen är en sport som har sitt ursprung i Italien, även om många andra nationer spela det också. I Bocce boll, som ibland kallas gräsmatta bowling, spelarna kastar bollar på en mindre mål skål inom gränserna för en stor domstol. Spelet är populärt i hela Europa och i områden där det finns en hög koncentration av italienska invandrare, inklusive USA.

Arkeologiska fynd tyder på att någon form av Bocce bollen har spelats i århundraden. Stone bollar för gräsmatta bowling har hittats i antika grekiska och romerska platser, tillsammans med fresker och målningar med människor som sysslar med Bocce bollsporter. Spelet har varit populärt i århundraden, eftersom det är enkelt att lära, roligt att spela, och spela i alla åldrar. Vuxna och barn kan leka tillsammans om de vill, medan de äldre italienare ofta finns whiling bort en eftermiddag på Bocce bollen domstolen. Den domstol som används för Bocce bollen kan mäta upp till 98 fot (30 meter) av 14 fot (4 meter), och kan smuts, gräsmatta, eller krossat grus. Storlekar av domstolen kan variera beroende på område: en del spelare använder hälften av domstolarna på grund av utrymme begränsningar. Spelarna delas in i grupper som kan ha en till fyra medlemmar, och varje lag tilldelas fyra bollar. Ett lag ges möjlighet att kasta ut målet bollen, kallas en domkraft, pallina , eller boccino , beroende på område. Varje lag turas om att kasta bollar på mål, och laget med bollar närmast målet i slutet av rundan vinner. Det finns några skumma saker som spelare kan göra i Bocce boll. Spelare får använda sina bollar för att slå den boccino närmare andra bollar, eller slå bollar ur vägen. I vissa varianter av spelet, är extra poäng som tilldelas en spelare som gör detta. Bocce domstolar som har upphöjda kanter kan också användas av spelare till sin fördel: de kan rikoschett kulor vid sidan av domstolen för bättre positionering, eller att slå bollar ur vägen.

Den organisation som erkänts av Internationella olympiska kommittén för Bocce bollen är Confederation Mondiale des Sports de boule, etablerades 1985 och är baserat i Frankrike. Denna organisation övervakar andra regionala organisationer, har en regelbok, sponsorer tävlingar, och försöker föra frågan om Bocce boll över hela världen med turneringar och träningar. Personer som är intresserade av att spela Bocce bollen i sitt område kan använda deras sökmotor för att hitta lokalt baserade Bocce grupper, som alltid är glada att introducera nykomlingar på sport.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.