Vad är Birdshot?

Birdshot är en typ av metall skott, som är avsedd att användas i patroner. Den består av kulor av metall slipat vara samma storlek så att de kan packas ihop till ett skal. När tanken avfyras, separerar det, vilket gör att birdshot att flyga ut på den avsedda målet. Klassiskt, är birdshot av bly, även skott från stål, volfram och annat material har blivit mer populärt på grund av miljöhänsyn om bly.

Denna typ av skott thusly namnet eftersom det är avsett för användning i jakt i hägn. Större skott är känd som "hagel" i en hänvisning till det faktum att det kan användas för att jaga rådjur, grisar och större vilt. Skottet är packade i en patron som backas upp med stoppning och krut för att lastas in i ett vapen och sköt. Den varierande storleken birdshot är anpassade, som du kanske tror, för spel i olika storlekar. Jägarens mål är att kunna branden från ett rimligt avstånd och få tillräckligt penetration med skott för att döda eller åtminstone stoppa ett djur. Om skott, som är för stor används, kan den orsaka allvarliga skador, vilket gör spelet värdelösa för tabellen eller trofé rum. Skott som är för litet kan orsaka skador, men det kommer inte vara tillräckligt effektiv för att verkligen döda djuret. Förutom att vara ineffektiv, små skott kan också vara omänskliga, eftersom fågeln får lida mycket till följd av birdshot skada.

Även birdshot är utformad för fåglar, kan man säkert skada större djur, som amerikanska Vice President Dick Cheney visade sig under 2006 då han av misstag sköt en karl jägare medan männen hade uppsåt vaktlar. Även Cheneys offer var inte allvarligt skadad, har villkoret orsaka smärta och senare medicinska komplikationer på grund av en migrerar bit skott som störde hans hjärta. Birdshot har också historiskt använts som avskräckande för tjuvskyttar och inkräktare med markägare.

Många jakt leverans butiker säljer birdshot, eller pellets hagelgevär som är packad med birdshot vara klar för användning. Som med alla typer av ammunition, är det viktigt att förstå lämplig användning för birdshot innan du använder den, och du ska alltid praxis grundläggande skjutvapen säkerhet vid arbete med ammunition och vapen. Som en tumregel, syftar inte en pistol något du inte vill skjuta, eftersom även lätta ammunition kan orsaka ögon-och skadade ansikte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.