Vad är Atari?

Atari är ett varumärke som har ägts av flera olika företag sedan det grundades 1972. Den ursprungliga Atari grundades av Ted Dabney och Nolan Bushnell. Deras Atari konsoler och arkadspel hjälpte pionjär industrin datorn underhållning från 1970-talet till mitten av 1980-talet.

Företaget var ursprungligen kallades Syzygy Engineering, men när Dabney och Bushnell försökte registrera samma namn i Kalifornien, upptäckte de att det var redan används. När du försöker komma med ett nytt namn, såg Bushnell till hans spel Kör . Han bosatte sig slutligen på spel sikt atari , vilket innebar en stenar var på väg att fattas av en motståndare. I det japanska språket, atari är en form av verbet ataru , som betyder "att nå målet" och används ibland i Japan när en person exakt förutspår en händelse.

År 1973 skapade Bushnell och hans vän, Joe Keenen, Kee Games på grund Atari spel distributörer var alla insisterar på exklusiva distributionsavtal. Kee Games and Atari marknadsförs spel till flera distributörer, varje företag får en "exklusiv" affär. Keenan: s marknadsförings-insatser införts Atari för den amerikanska allmänheten 1974, och han utsågs till vd.

Året därpå beslutade Nolan Bushnell att skapa ett nytt system hem spel som kan spela alla Atari spel tillgängliga vid tidpunkten. Hans skapelse, var Atari 2600, bland de mest populära konsoler i historien av spel. På grund av kostnaderna för tillverkning och marknadsföring av systemet, beslutat Bushnell sälja Atari att Warner Communications 1976 och använder en del av vinsten för att producera den nya spelkonsolen.

Atari designers började genast arbeta med 2600: s efterträdare, men halvvägs genom utveckling, hemdatorer började allt mer populärt. Som svar har fräschas de nya konsolerna till att omfatta ett tangentbord och olika ingångar spel. Finns i 1980, åtnjöt Atari 800 och Atari 400 några popularitet, men hade inte i närheten av framgången med det ursprungliga konsolen. En del av problemet var att Ataris spelkonsol, hemdatorn, och arkad divisionerna arbetade självständigt och inte samarbeta med varandra. En annan orsak till bristen på framgång var att konkurrenterna kom ut med sina egna modeller och det var hårda priskrig i TV-spelet marknadssegmentet.

1983 och precis i hälarna på dessa problem kom videospelsindustrin krasch. Warner meddelandet aktiekurserna gled och de förlorade över $ 500 miljoner US-dollar (USD). De började leta efter en annan köpare att ta över de oroliga Atari division. År 1984 sålde Warner Communications spelkonsolen och hem divisioner datoranvändning till Jack Tramiel, som skapade Atari.

År 1985 lanserade Atari Atari XE-serien och Atari ST linjen. Atari släppte också Atari 2600 jr och Atari 7800 konsol 1986. Atari Företaget återhämtade sig, vilket ger 25 miljoner dollar (USD) årets resultat. År 1989 lanserade Atari Atari Lynx, den första bärbara konsol som framhävs färggrafik. Även detta innovativa system mottogs med stor fanfar, brist på reservdelar stoppat distributionen av systemet landet. Lynx förlorade marknadsandelar i 1989 julen till Nintendos Game Boy, en handhållen konsol som saknade en färgskärm men det är lätt.

By 1996, Tramiel ville lämna Datorspelsåret verksamheten, så Atari samman med JTS Inc. , ett företag som tillverkade hårddiskar. År 1998 köpte Hasbro Interactive Atari för bara 5 miljoner dollar (USD). Atari såldes igen 2000 när Infogrames, en populär fransk programvaruleverantör, köpte Hasbro Interactive. Atari firma ägs idag av Atari Interactive, som är ett dotterbolag till Infogrames Entertainment SA (IESA). Många av de ursprungliga Atari spel, inklusive Pong , Frogger , och Space Invaders , betraktas klassiker och fortfarande spelas av die-hard Atari fans .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.