Vad Kitesurfing?

Kitesurfing som en motionsidrott började på 1980-talet, men inte vinna popularitet fram till millennieskiftet. Före 2000 fanns det mindre än ett tusen kitesurfare i världen. 2005 tal och hade svällt till nästan 100. 000. Drakflygning är också känd som kiteboarding , och i vissa europeiska länder som flysurfing .

Utgångspunkten för kitesurfing är enkel: med hjälp av en stor, mäktig drake för framdrivning, och står eller sitter på någon form av transport, är kitesurfer kan nå höga hastigheter och utföra fantastiska och upplyftande stunts. Den vanligaste formen av kitesurfing, som namnet antyder, göra med en surfbräda på en stor mängd vatten.

kitesurfing En form av så kallade kiteskiing är också ökar i popularitet, utföras med antingen skidor eller snowboard. Små golfbilar används också av några kitesurfare, men bristen på rörlighet gör det mindre lockande för många kitesurfare söka efter tricks. Nyligen några innovatörer har börjat använda makt drakar i takt med vad som är allmänt känd som berg styrelser. Dessa är skateboard med stora hjul för extra dragkraft som tillåter mycket hög hastighet och tricks såsom hopp och svängar. Power drakar kan också användas på vattnet med andra fordon än en bräda: kajaker, kanoter och katamaraner är alla upp till uppgiften. I slutändan, något som kan röra sig utomhus och behöver framdrivning kan slå sig ihop upp med en stor kite för att skapa erforderlig effekt.

Drakarna används inom kitesurfing är väldigt stora drakar, kallad makt drakar. De kan bli en nystart från vattnet, och av tillräcklig yta för att generera enorma lyft. Det finns tre klasser av makt drakar gemensamt bruk:
  • Luften folie kite har ingen inre strukturen, så luftburna form av draken skapas genom kraften av vinden som agerar på det. De lanserar snabbt och har ventiler så att luft att släppa i händelse av ett utsläpp, och även om de är svåra att få kläm på i början, när lärde de är mycket enkla att använda.

  • Uppblåsbara drakar använder en uppblåsbar kant för att bilda formen av draken, hålla den i en stark croissant hela tiden. De är mycket enkelt att starta under gynnsamma vindförhållanden, men är ganska svårt när det är lite vind.

  • Framed drakar använder en styv kant av grafit eller fiberglas att form form av drake, och har oftast mycket skulpterade aerodynamiska former. Igen, men oftast mycket lätt att blåsa nytt liv, göra låga vindförhållanden inramad drakar svårt att komma bort från marken.

Drakarna används i kitesurfing är antingen två eller fyra fodrad, antingen med en enda kontroll bar eller med enskilda handtag för att kontrollera linjerna. Inledningsvis kontrollerar en drake kan vara svårt, och de flesta nybörjare hittar även de enklaste manövrar, som vände sig om, att vara ansträngande. Över tiden är dock en enorm finess som gjorts och topp kitesurfare uppvisar otrolig bragd av kontroll.

Kitesurfing är en svår och ganska farlig sport, och lärdomar kan verkligen rekommenderas för alla som vill börja. Många människor underskattar mängden ström som genereras av en drake. Eftersom en drake går på egen hand, till skillnad från att segla en båt, är det genererar sin egen vind förutom det omgivande vinden. Man kan Kitesurf i vindar så låg som fem knop, och med rätt erfarenhet kan surfa i vindar på över fyrtio knop. Vindar med vindbyar på över trettio knop bör anses mycket farligt dock, och behandlas med yttersta försiktighet. Människor har dött medan kitesurfing, oftast när en skurk vindstöt skjuter en ovillig surfare över land och in i en byggnad eller kraftledningar, men kitesurfare har också blåst ut till havs att drunkna.

En ny kitesurfing kit kan fått för $ 1. 000-$ 2. 500 (US dollar), men med tanke på svårigheterna sporten, bra erbjudanden på begagnade utrustningen är ganska vanligt. Lektioner varierar från $ 200-$ 500 för en två till tre timmars session, och vanligtvis några lektioner krävs innan tillräcklig behörighet uppnås börja surfa på ens egen. För vissa människor, ganska komplicerade manövrar såsom hoppning vågor och vände under förflyttning kan uppnås inom tio till tjugo timmar på vattnet.

Med den ökande populariteten för kitesurfing De flesta stora havet städer erbjuder klasser och har kitesurfing klubbar, och många tropiska destinationer gör samma sak. För en duktig, stark person med rätt engagemang, kitesurfing kan visa sig vara ett mycket roligt, otroligt spännande sporten, utan någon gräns för hur komplicerade trick och nya rörelser man kan upptäcka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.