Vilka stövlar?

stövlar är stövlar som har utformats speciellt för att användas i ridning. Det finns ett antal olika stilar av Ridstövel, anpassade för olika hästsport och ridning stövlar används också ibland av motorcyklister, eftersom många av de funktioner avsedda för ridning är även bra på en motorcykel. Riding leverans butiker för allmänhet en rad ridstövlar för sina kunder, och dessa stövlar kan även beställas via leverantör kataloger.

Flera frågor är viktiga när man utformar stövlar för ridning. Den första är säkerheten. Ridstövlar är utformade på ett sådant sätt att de inte kan glida igenom eller fastna i stigbygeln, och de måste också vara robust nog att stödja ryttarens ben samtidigt som man förhindrar den från kläms i stigbygeln läder eller skadas i en kollision med ett staket, träd eller andra hinder. Stövlar ger också stöd till ryttarens vristen, så att han eller hon kan hålla en fast plats, och tårna är typiskt förstärks.

De flesta stövlar ser mycket liknar konventionell stövlar, tills man undersöker hälen och tunga närmare. Den enda tenderar att vara smidig, så att den glider lätt i stigbygeln järn, och hälen är lång och bred för att ge stöd och skapa en kil så att foten inte kan glida igenom stigbygeln järn. Toppen av boot kan också skäras att tillåta större flexibilitet runt knät, särskilt när det gäller stövlar avsedda för hoppning, där föraren har antagit ett halvt hopkrupen hållning. Field och stövlar klänning är både hög, vanligtvis når nästan till knäna. Terrängstövlar spets eller zip, att tillåta mer flexibilitet runt vristen så att föraren lätt kan byta position i sadeln, att flytta in i ett hopp eller jaga säte. Klänning stövlar är hårdare och avsedda för ridning på plan bara. Paddock stövlar, även kallad Jodphur boots, är mer avslappnade stövlar som når bara till ankeln, och de är mindre vanliga i konkurrensen. Western stövlar liknar klä stövlar, förutom med en mer uttalad häl, och något annorlunda estetik.

När du väljer stövlar, är det viktigt att prova dem på och helst att få i stigbyglarna du använder för att se till att stövlar är ett bra passform. Ryttare bör försöka böja genom en rad åtgärder i stövlar, för att säkerställa att de har tillräckligt med flexibilitet, och de bör ta del av eventuella obehag. Om ridstövlar nypa eller känner sig obekväma i affären, kan de bli smärtsamma under en rid session. Ridstövlar bör också känna sig ordentligt och stödjande, snarare än lösa, eftersom lös stövlar kan störa kommandon till häst eller med säkerhet i sadeln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.