Vad är virtuella husdjur?

virtuella husdjur är djur som bara finns i chips och pixlar. De kan kännas igen sällskapsdjur som katter och hundar eller unika inbillade varelser. Även om de inte är varm och fuzzy, kan de vara lika krävande som the real thing. En variant av virtuella husdjur finns på en dator. Vissa virtuella husdjur kan hittas på webbsidor medan andra är fristående datorprogram. Om du väljer ett virtuellt husdjur från en webbplats, granska du en lista av möjligheter och anspråk en som din egen. I vissa fall är detta slutet av processen och du har ett husdjur som du kan lägga på din webbplats eller på annat sätt visa.

Andra webbplatser och de flesta fristående program ber om ert fortsatta engagemang efter val av ett husdjur. Du kan mata, promenera, PET, och leka med ditt virtuella husdjur genom att klicka på knapparna. Ditt husdjur reagerar på lämpligt sätt dina val och ibland utföra aktiviteter såsom att sova på egen hand enligt interna planering. Den kan också visa behov som du sedan måste uppfylla. Om du sällskapsdjur ser sorgsen, är det för att han är hungrig eller vill spela? En annan typ av virtuella husdjur "bor" i en fristående leksak, som visas på en LCD-skärm. Konceptet är ungefär detsamma som med datorbaserade virtuella husdjur. Istället för att klicka på alternativ för ditt husdjur, trycker du flera små knappar för att välja från en meny med val. Dessa typer av virtuella husdjur kan vara mycket mer krävande än datorbaserade sådana. Även om du kan alltid stänga hemsidan eller program, fristående leksaker vanligtvis inte kan stängas av. Du måste komma till ditt husdjur behöver alla timmar på dygnet, och de kommer ofta gör ljud så att du vet att det är dags att sköta dem. Det är inte förvånande att många användare snabbt tröttnar på dessa krav.

virtuella husdjur kan vara förvånansvärt realistiskt, med behov och åtgärder som är verklighetstrogna. I själva verket kan virtuella husdjur dö. Medan vissa kan se virtuella husdjur som ett substitut för den äkta varan, de är främst ett videospel substitut som arbetar på att främja kompetens snarare än reflexer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.