Vad är styrketräning?

styrketräning är en tävlingssport som rör upp stora mängder av vikt i tre olika verksamheter. Styrkelyft innebär knäböj, bänkpress och marklyft. Till skillnad från Olympic tyngdlyftning, styrkelyft är främst inriktat på hur mycket vikt som direkt kan lyftas med lite fokus på precision och teknik. Uppkomsten av styrkelyft som idrott kan spåras till början 20th century, då det praktiseras främst i New York City. Född av tidigare utställningar av strongmanism, den nya generationen av makt lyftare fokuserat på att lyfta mest vikt de kunde, och visat sin förmåga i olika positioner. I squat, en av de händelser som deltar i styrkelyft, konkurrenter lyfta stora mängder vikt främst med glutes och quadriceps. Säkerhet i squat är avgörande, eftersom allvarliga skador på ryggen kan inträffa med stora mängder av vikt om man inte är vaksam med sin teknik. Många tror att squat inte skulle gå lägre än den punkt där låren bilda en rak linje parallellt med golvet, medan vissa hävdar att låren får gå lägre om det behövs, så länge som knäna inte går mycket längre fram än tårna. När du utför squat som en del av en styrkelyft konkurrens börjar man i upprätt läge med baren på ungefär position deltoids. Baren är bort från räcket och lyftanordningen väntar på domarens signal. När ges signalen, styrkelyft konkurrent knäböj tills höfterna är strax under knäet nivå, sedan går tillbaka till upprätt läge utan studsar och återgår baren i racket.

bänkpress är den andra episoden utförs under en styrkelyft konkurrens, och fokuserar på triceps och deltoids. Till skillnad från ett träningspass bänkpress i styrkelyft i bröstmusklerna spelar en mindre roll i att trycka på från bänken. När du utför bänkpress som en del av en styrkelyft konkurrensen måste fötterna ligga stabilt på golvet hela tiden, och huvud, axlar och rumpa måste ligga stabilt på bänken. Avståndet mellan händerna varierar beroende på den övervakning kroppen, men är oftast runt 80 cm (31. 5 inches). När stången är på plats och lyftanordningen börjar hissen får streckkoden inte lägre igen, annars konkurrent kommer att diskvalificeras. Den marklyft är den senaste händelsen som utförs under en styrkelyft konkurrens och arbetar ett enormt utbud av muskler, särskilt glutes, quadriceps och hamstrings, och hela ryggen området. Under marklyft del av en styrkelyft konkurrens, en bar lastad med vikt läggs på marken. Lyftanordningen då hukar sig ner för att få ett fast grepp om stången och lyfter fram hela kroppen är rak. Baren är sedan hålls tills signalen att återlämna den till marken ges, varvid lyftaren återsänder det till golvet i ett noggrant kontrollerat sätt. I de flesta konkurrenskraftiga arenor i styrkelyft, är ett lyft får tre försök på varje steg i styrkelyft konkurrens, med den högsta vikten av dessa tre tagit som sin bästa. De bästa vikter från vardera av de tre hissarna läggs därefter samman, och den totala används för att fastställa vinnaren.

Några styrkelyft organisationer tillåta användning av maskiner att bidra till hissar, medan andra inte. Detta har lett till stora skillnader i posterna för de flesta vikt lyfts. Till exempel är rekordet för maskin-assisted bänkpress i styrkelyft konkurrens £ 1. 005 (456kg), medan rekordet för största unassisted bänkpress är £ 714 (324kg). Många menar att användningen av maskiner undergräver integritet styrkelyft som ett rent vikt sport, medan andra påpekar att minskningen av allvarlig fysisk skada är värt kompromissen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.