Vad är ett stoppur?

En stoppuret är en handhållen timer används vid sportevenemang såsom spår sammanträder simma möter, triathlon och andra tid-games förfaller. Den är utformad för att manuellt startas, till exempel i början av en händelse, då slutade med att trycka på en knapp precis när en löpare korsar mållinjen, når en simmare slutet knä eller ett segel skidåkare förbi den sista porten . Förutom tjänstemän, coacher använda stoppur för utbildning och praxis. En stoppuret kan vara mekanisk, som påminner om ett fickur med en analog ansikte, eller digital. Digitala stoppur är mer exakta, men vissa människor föredrar den traditionella utseendet på ett silver-kapslade analog stoppur. Vinnande team medlemmar eller studenter ofta väljer denna typ av stoppuret för att gravera som en gåva till en coach eller tränare. En stoppuret kan ha många funktioner eller, beroende på modell. Även en grundläggande stoppur kommer att hålla en drifttid och "split" eller knä tid, vilket tillåter användaren att hålla koll på enskilda varv eller händelser och kumulativa tid. Vissa modeller endast lagra upp till 10 varvtider, medan andra modeller kommer att kunna lagra 50 varv eller mer. Om avståndet till ett spår eller filer är känd, kommer vissa stoppur även beräkna baseras på den tid det tar för konkurrenten att tillryggalägga avståndet. En annan funktion hos ett stoppur är en timer. Enheten kan ställas in för en viss tid, och genom att trycka på en knapp så startar timern räkna ner till noll. Kalender pacer och larmfunktioner finns andra funktioner som kan ingå i ett stoppur.

Även stoppur är närmast förknippas med sport, är de också används för andra ändamål. Exempelvis kan en film elev använder ett tidtagarur då scener, sekvenser och agerar i teleplays eller filmer för att bättre förstå historien struktur. Stoppur kommer också finnas i forskningslaboratorier och några lärare använder stoppur för att finslipa debatt kompetens, tid bin stavning eller tester fråga.

Stoppur ligger i olika prisklasser från ca 20 USD. Många digitala armbandsur har ett stoppur eller "kronograf"-funktionen inbyggd. Mycket stora stoppur lämplig för hängande på en vägg kallas stopclocks .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.