Vad är ett schweiziskt Ball?

En schweizisk boll är en stor, uppblåsbar övningsboll. Ursprung i 1960-talet, är det schweiziska bollen används för ett antal terapiområden, fitness och rutiner motion. Det kan vara satt på, som om, lutade sig mot, eller som hålls mellan armar och ben för att erbjuda olika nivåer av motstånd och balansträning. Det är populärt bland elitidrottare på professionella nivåer och vardagen nybörjaren lika. Utvecklades i början av 1960-talet, är bollen även känd under många olika namn, bland annat yoga boll, Pilates boll, balans boll, födelse boll och stabilitet boll.

schweiziska bollar är en stor storlek för träningsutrustning, vanligtvis mellan 18 och 30 inches (45 till 75 cm). De är mycket tåliga och klarar belastningen av de flesta medelstorlek vuxna, och oftast får överskrida 200 pounds av stöd. Swiss bollar är populära eftersom de är billiga, säkra, enkla, och erbjuder en mängd olika övningar. Den schweiziska bollen kan kombineras med många befintliga övningar och vikt praxis lyft, samt ett antal nya övningar som utvecklats för bollen, att göra en fullständig träning. är det schweiziska bollen framför allt används för att balansera och grundläggande styrka och kondition. Det är bland de fitnessredskap i världen. Instabiliteten i den runda bollen tvingar användaren att ständigt anpassa sin balans, upprätthålla stabilitet och flexibilitet. Användaren kan ligga eller sitta på bollen för att öka svårigheten och muskel isolering av hissar medan fria vikter. Det fungerar på rygg-och magmusklerna samtidigt under crunches och sit ups. Det kan också hållas med armar och ben för ett antal stretching och lyft övningar.

Många tränare hävdar att den schweiziska bollen lägger för stor vikt vid centrala muskler, och försummar andra muskler. De säger att överanvändning av schweiziska bollen kan leda till en försvagad överkroppen och brist på utveckling i underkroppen muskler. Dessa lägre instanser muskler inte erbjuder den explosivitet som krävs för många sporter. har Schweiziska bollen också använts som en "födelse boll. " under förlossningen, kan den gravida kvinnan sitter på bollen, med armar balanserar på en närliggande bord eller säng. Den rullande rörelse bollen stöd i naturlig gungande processen födelse.

utvecklades schweiziska bollen i början av 1960-talet i Italien Aquilino Cosani. Coasani var en plast tillverkare som hittat ett sätt att göra mycket stora, punkteras resistenta bollar gjorda av billig plast. Bollarna fann snart populär i Schweiz mellan kiropraktik och sjukgymnaster. Det användes för att behandla ortopediska problem och hjälpa till med rehabilitering. Den schweiziska bollen letade sig till USA i början av 1980-talet som en terapi verktyg, och snart flyttade till gym och idrottsanläggningar, där det har legat sedan dess.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.