Vad är en korkade Bat?

Några skrupelfria baseball spelarna kommer att använda flera olagliga eller uppenbart olagliga metoder för att förbättra sin egen prestation eller hindra fullgörandet av sina motståndare. En sådan olaglig praxis är skapandet och användningen av ett korkade fladdermus . En korkade BAT har artificiellt mildras genom att borra ett hål i slutet och fyller tomrummet med en sådan substans som kork, sågspån eller komprimerad bollar gummi, även känd som "super balls. "

TOPPEN en trä baseball BAT är en relativt enkel process, men dölja resultatet anses mer konst än vetenskap. Först en standard aska basebollträ är fast i ett skruvstäd eller annan fastspänningsanordning. En borr med en diameter mellan 1 /2 och 1 tum (1,3 till 2,5 cm) är då borras i mitten av slutet av BAT. Vissa källor säger något borrning senaste 6 inches allvarligt kan skada struktur bat, men andra säger att hålet kan vara så djupt som 10 inches utan att äventyra BAT: s integritet. När en godtagbar hål har borrats i BAT är ogiltigt fylls genom att packa den med antingen en fast cylinder med kork eller malen kork bitar. Vissa kan använda sågspån eller små komprimerade gummi super bollar istället. De borrade hål i en korkade fladdermus måste fyllas med något, eftersom ljudet av en ihålig fladdermöss är mycket lätt att skilja från en solid version. När korken eller andra fyllnadsmedel har lagts till, BAT Corker sälar utanför slutet av fiffla bat med en blandning av trälim och sågspån. När överskott sågspån och lim har slipat bort en korkade fladdermus bör skiljas från en juridisk fladdermus.

Spelare som använder korkade fladdermus ofta tror att de kan flytta bat snabbare under en gunga, som ger dem lite mer tid för att mäta var en slog bollen innan de åtar sig att en hård sving. Korken eller andra tillsatsmaterial absorberar en del av den kinetiska energin i bollen, men får så totalt avstånd äventyras av ett fåtal meter. Förhoppningen är att spelarens egen muskelkraft kommer att övervinna detta underskott och bollen kommer fortfarande att resa djupt in i utmark eller ut i parken för en home run. Det finns lagliga sätt att minska vikten på en standard basebollträ utan att tillgripa ett korkade fladdermus, men dessa metoder har sina begränsningar. Spelare kan lagligt minska vikten på sina fladdermöss genom rakning några ved utanför hantera området, men detta kan leda till fler trasiga fladdermöss under ett spel. En kortare bat kan också ge en snabbare sving, men spelaren kan inte vara nöjda med reducerad "sweet spot". Lägre vikt standard basebollträn kan också beställas, men de spelare som tror på fördelarna med ett korkade slagträ ofta föredrar att använda en olaglig version.

Baseball huvuddomare och andra tjänstemän upptäcker ofta att det finns en korkade slagträ när man krossar under spelets gång. De misstänkta bat kan tas i beslag för vidare undersökning, och spelaren kan allvarligt straffad om BAT har verkligen varit korkade eller ändras på något annat sätt. Det inte är helt olagligt att använda en korkade fladdermus under träningar eller icke-professionell baseball spel, men det finns mycket få vetenskapliga bevis som stöder uppfattningen att en korkade slagträ i grunden är mer fördelaktigt än en vanlig trä basebollträ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.