Vad är en hästkapplöpning?

en hästkapplöpning är ett idrottsevenemang där hästar konkurrera om de bästa gången ett spår. Hästkapplöpningar kan köras på plan mark eller över en kurs av hopp, och på torv, sand, eller syntetiska material. Beroende på region och typ av ras, får hästarna köras eller köras, och ett brett utbud av taktik och andra redskap som används i hästkapplöpning. Åskådare vid en hästkapplöpning ofta satsa på resultatet av loppet, vilket gör racing en mycket lönsam industri för bookies.

Bruket av racing hästar är mycket gammal. Många kulturer har haft olika former av hästens ras, från den grekiska och romerska vagn lopp till beduinerna uthållighet tävlingar i den arabiska öknen. Modern Galopp fick sin början på Newmarket, en uppgörelse i England som har hållit hästkapplöpningar sedan 12-talet. På 1600-talet, blev Newmarket centrum av brittiska hästkapplöpningar och avel, med mycket av det arbete som ledde till utvecklingen av fullblod som sker i Newmarket.

Normalt är uppfödning av en häst kritisk en hästkapplöpningar. Många tävlingar runt om i världen är begränsad till vissa raser, till exempel fullblod, Standardbreds, eller hästar Quarter. Fullblod racing är den klart dominerande industrin, med fullblod låtar över hela världen. Hästar skall normalt godtas i en ras och visst papper innan de kan tävla med flera stamböcker som används för att bestämma vilka hästar är renrasiga och vilka som inte. En häst ras kan vara mycket farligt för både hästar och deras ryttare, så kallade jockeys. Racing i hög hastighet utsätter hästar till risken för fall och skador, och många hästar tävlat innan de är helt mogna, sätta dem i fara för störningar i utvecklingen. Cracked ben ben och hovar är ett speciellt vanligt i racing, på grund av det enorma trycket på benen och fötterna på en häst på banan. är svårigheten med en hästkapplöpning vanligtvis bestäms av längden på kursen. Tävlingar sluttade kurser är svårare, liksom tävlingarna på längre kurser som provningshastigheten och uthållighet. I hinderlöpning lopp där hästarna tas över hopp, kan svårighet justeras genom att ändra höjden och arrangemang av hopp. I samtliga fall, ägaren till den vinnande hästen tilldelas en börs som består av en prissumma och en pokal. Den internationella näringslivet har ett antal hästar superstjärnor, liksom välkända jockeys, ägare, uppfödare och utbildare. Vissa hästar reser internationellt för att tävla i prestigefyllda evenemang, och hästar regelbundet transporteras över hela världen för avel och försäljning.

En del människor kritiserar bruket av racing hästar, argumentet att det är omänskligt, eller att idrotten har skadats på grund av dopning och overbreeding. Andra anser att det "är Sport of Kings", som hästkapplöpning ibland kallas, representerar höjdpunkten av framgång för konkurrenterna, och att även industrin kan behöva reformen är det sunda i grunden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.