Vad är en dans-kort?

En dans-kort är ett litet häfte som listar ordning danser på ett formellt boll. Varje dans är på en linje med ett mellanslag så att en kvinna kan skriva ner hennes kavaljer för dansen. Traditionellt fylldes dans kort före starten av en boll, så att en dam visste att hennes kväll var utstakad för henne, och de tjänade som souvenirer för kvinnor som ville minnas händelserna de deltog och de människor som de haft dem med .

Ursprunget till dans kortet verkar ligga i 18th century, trots den utbredda användningen av dans kort på baler och formella dansar inte påbörjas förrän 19th century. Den "kort" är egentligen mer som ett häfte, även om det kan göras från ett enda ark vikta material. Listan över danser på insidan typiskt anger också vilken typ av dans utförs, ger kvinnor möjlighet att välja partner som är väl lämpade för denna typ av dans.

omslaget till en dans-kort är dekorativ, och Det referenser vanligen värd för evenemanget. Det kan inkludera datum och tid för dans, tillsammans med konst som komplimanger sponsorn, såsom elegant fartyg för en boll som sponsras av marinen. Många vintage dans-kortet täcker är väldigt vackert, då verk av kända konstnärer, och vissa människor aktivt samla in vintage dans kort för sitt omslag.

Somliga kräver också dansa kort Ballspenden efter deras tyska namn. Av tradition är enda kvinnliga deltagare i en dans bära dans kort, som vanligtvis fästs med dekorativa sladd eller band. En klok dam bär också en penna för hennes danspartner att använda när de fyller i hennes dans kort. Speciellt elegant dans kort kan även vara dekorerad med juveler, bladguld eller andra dyra funktioner.

Användning av en dans-kort kan vara en utmaning. Det finns inga formella regler, det finns vissa sociala konventioner som är viktiga att tänka på. Till exempel, en dam i allmänhet inte ger mer än tre danser till samma herrn om hon är mycket fäst vid honom. Det är också tradition att ta sista dans med en speciell person, vilket leder till uppmaningen att "spara sista dansen för mig. " Artig herre alltid se till att alla damer på en dans har partners, och de kan dansa med mindre än önskvärt partner att se till att alla på dans är att ha en bra tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.