Vad är en balansgång?

balansgång är en tågända eller flätad tråd som är uppträdda sträckt mellan två platser, vanligtvis högt ovanför marken. Artister som akrobater kan sedan gå över balansgång, ibland utför bedrifter färdigheter i att förutom att helt enkelt gå. En balansgång är också ibland kallas en "Highwire, förseende den tunna karaktären av en balansgång, och klassiskt extrema höjd på vilken den är installerad.

lindansare är akrobater som har särskilt utbildade så att de kan gå på en lina. De bär ofta flexibla skor gjorda av material som tyg och tunt läder som tillåter dem att kurvan fötterna runt balansgång för ökad säkerhet, och i vissa fall kan gå barfota, så att de kan använda sina tår som handtag. Går över en balansgång ensam är en bedrift, att lägga in saker som jonglering, handstående, och diverse andra akrobatik drag kan vara ganska utmanande och ännu mer imponerande att se.

Beroende på plats och lindansare, den material som används för att konstruera en balansgång varierar. Wires brukar vara lättare att göra spända, men de är svårare på fötterna, och de kan bli hala, speciellt under fuktiga förhållanden. Rep behöver nytt utsträckt på en regelbunden basis, liksom att vikt-testas för att kontrollera att de är säkra, men det ger ökad dragkraft, vilket kan göra dem säkrare att använda. I båda fallen är skyddsnät rekommenderas starkt, att se till att lindansare inte skadas i faller.

Cirkusar ofta har ett sortiment av balansgång stunts tillsammans med andra akrobatiska handlingar och sådana handlingar är också ibland används i kampanjer för cirkusen. Lindansare har också historiskt uppträdda tightropes mellan ovanliga ställen och korsade rep som ett PR-trick, till exempel kan en balansgång att uppträdda mellan två mycket höga stadsbebyggelse för detta ändamål. Lindansare har också gjort saker som över Niagara Falls på en svår balansgång.

Att lära sig att gå säkert på en balansgång vanligtvis börjar med raffinering en känsla av balans och lära sig att kontroll en tyngdpunkt. Working on tightropes som växer allt längre och högre, kan blivande akrobater praktiken lära sig gå på lina, och sedan utveckla knep för att göra sina handlingar mer dynamisk och engagerande. Många cirkus skolor erbjuder balansgång utbildning som en del av akrobatik program, och vissa lär avancerade färdigheter, liksom cykling på tightropes, och arbetar med ett team av akrobater på en balansgång att göra konster tillsammans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.