Vad är en Tire Lever?

Bland de verktyg som behövs för att hålla till hands för cykel reparation, är däcket hävstång en av grunderna. Utformas för att möjliggöra en snabb borttagning av ett däck från en motorcykel rim, besitter däcket spak egenskaper som gör jobbet lätt att hantera. Här är några fakta om däcket spaken, liksom hur du använder enheten.

Den typiska däck spaken är en platt Utensil med en avsmalnande slut som är lätt böjda. På den motsatta änden av spaken har en liten krok. Även däcket spaken har en krok i ena änden, är det viktigt att notera att det inte finns några vassa kanter någonstans på enheten. Anledningen till detta är att varje liten punktering i röret av cykel däcket skulle resultera i att förstöra röret och kräva ersättning eller åtminstone en extra lapp till cykeldäck. Kroppen av däcket spaken är oftast gjord av plast, men det finns fortfarande några modeller av däcket spakar som är tillverkade av rostfritt stål. Fler väljer att inkludera plast modeller i deras fall av cykel verktyg, eftersom de är mindre sannolikt att orsaka punktering än metall versionerna.

Använda ett däck spak när han arbetade på cykeldäck är relativt lätt. Avsmalnande slutet av däcket spaken skall införas mellan fälgen och cykel däcket. Väl på plats, är den hävstång som används för att lyfta gummit i däcket av fälgen, popping det över kanten. Kroken slutet av däcket spaken kan då vara anslutna genom ekrarna att hålla spaken i läge. Hjälp av en andra däck spak, inert den avsmalnande slutet nära den upphöjda kanten och börjar arbeta runt fälgen, lossa däcket när du går.

Även om det är möjligt att flytta cykeldäck med endast ett däck spaken, för tillämpningen av en spak hålla däcket av fälgen medan du flyttar runt i ytterkanten ser till att däcket inte kan halka på plats under verksamhetens gång. Denna enkla fakta bidrar till att förklara varför många ivriga cyklister se till att transportera flera trötta spakarna i sina paket med verktyg cykel reparation.

kan en god kvalitet däck spak att köpa i cykelaffär. Löneöversyn för cyklar innehåller ofta minst ett däck spaken, men de kan köpas separat också. Vissa sportartiklar butiker kommer också att bära ett urval av både plast och metall spakar tröttna. Medan ett mycket enkelt verktyg kan däcket spaken göra processen med att ta bort och reparera en platt cykel tröttna mycket enklare och mycket snabbare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.