Vad är en Sjukamp?

En Sjukamp är en kvinnofråga idrottsevenemang, utformad för att den kvinnliga motsvarigheten till den Decathlon. Liksom andra kombinerade sportevenemang, testar Sjukamp hastighet, styrka, rörlighet och uthållighet för idrottare, som tävlar i sju händelser under loppet av två dagar. Utbildning för en Sjukamp kräver tålmodig utveckling av nödvändig kompetens och förmåga och heptathletes vanligtvis föredrar att träna med tränare som specialiserar sig på att utveckla idrottare för heptathlons. Förutom att vara en OS-händelse, är Sjukamp tävlingar på olika nivåer hålls över hela världen.

Händelserna i en Sjukamp innehålla en höjdhopp, längdhopp, kulstötning, spjut, häck, och två körningar, en i tävlar distans och en på en längre sträcka. Den Stav, mellanliggande tävlar distans och diskus som ingår i en tiokamp lämnas utanför Sjukamp. Evenemanget är skräddarsytt för kvinnliga idrottare, som i regel har något mindre muskelmassa och uthållighet än manliga idrottare, men det finns naturligtvis många kvinnliga idrottare som är långt bättre än sina manliga motsvarigheter. I allmänhet är en Sjukamp en kvinna som endast händelse, till skillnad från decathlons, som tekniskt är öppna för både män och kvinnor. I utbildningen för en Sjukamp, de flesta bussar vill börja tidigt om de avser att utveckla professionella nivå idrottare. Grunden för kompetens och teknik läggs tidigt, vanligtvis mellan 13 och 18 år. Hårt arbete är inte krävs i detta skede, eftersom det kan skada kroppen i utvecklingsländerna idrottsman. Genom att fokusera på grundläggande färdigheter, ser vagnen som idrottaren kommer att ha en kropp inställd på prestanda som hon börjar tungt på utbildning. I början av utbildningen, heptathletes arbetar vanligtvis på hastighet och samordning samt, utbildning med körs tävlar distans och arbetar på att vara mycket rörliga på fältet. När grunden är lagd och idrottaren kropp har haft tid att mogna börjar tränare med flera tunga nivå arbeta för att förbättra uthålligheten. Längre går integreras i utbildningen, och idrottsman arbetar med vikter och andra verktyg för att prestera på högsta nivå.

Genom att utbilda en idrottare försiktigt och i etapper, coacher undvika platån fenomen, som ofta händer när idrottsmän utvecklas för tidigt. Även om idrottaren kan utvecklas med stormsteg inledningsvis, kan underlåtenheten att lägga grunden för förmåga att samordna och leda till allvarliga skador. Utbildning ansvarsfullt för Sjukamp konkurrens också bidrar till att idrottaren ska ha en stark kropp under hela sin livstid, och kommer inte att drabbas av smärttillstånd senare i livet i samband med utbildning för hårt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.