Vad är en Pogo Stick?

Hoppstylta, som är en bouncy leksak, utvecklades av George Hansburg 1919, enligt vissa. Pohlmann och Goppel tillverkade första konstruktion, som gjordes ursprungligen av trä. De två första bokstäverna i varje tillverkares namn utgör namnet Pogo.

Pohlmann och Goppel exporterat Hoppstylta till länder som USA och Storbritannien, där kända varuhus, Gimble's första som dem. Den första exporten var felaktig eftersom träet skev eller ruttnade på väg till USA. Hansburg omarbetat Hoppstylta i metall för att undvika problem till följd av användningen av trä. De flesta människor är mer förtrogna med metall Hoppstylta stilar i dag. Den första pogo käppar användes av barn, såväl som av män och kvinnor. Den store Ziegfeld lärde sina dansare hur man använder dem på scenen. I verkligheten var det 1920 spetsen av Hoppstylta fascination, men leksaken har gått in och ut i stil sedan dess, med toppar på ränta under 20 och tidiga 21: a århundradet. Nyutvecklade Pogo minnen har förbättrat sin studsa och kan skapa stora hopp flera meter upp i luften med varje studs. Det traditionella metal Hoppstylta ser ut som ett långt lodrätt streck med en T-bar handtag för användaren att hålla fast vid. Längre ner i baren, mot marken, har käpp två fotstöd på vardera sidan av pinnen. Nedan fotstöden fortsätter Hoppstylta baren men lägger till en spiral fjäder runt nedre delen av den raka baren. Detta tillåter användaren att flytta fotstöden genom att hoppa. I botten av staven har också en capped gummi eller plast slut, så hoppar kommer att resultera i en lättare landning. Om du vill använda Hoppstylta, måste du skapa både balans och timing. När båda fötterna ha drivit fotstöden och ringlade våren helt nere, våren är tillåtet att släppa av användaren hoppa lite. Medan de flesta nybörjare kan uppnå ett hopp, tar det några mästerskap hoppa flera gånger i följd. Det kan vara ännu svårare med nyare modeller Hoppstylta, vilket gör att användaren kan studsa flera meter i stället för några inches i luften med varje utsättning av fjädrarna. Om du kan få kläm på det, kan det vara mycket underhållande, och också underhållande att titta på någon annan försöker lära oss hur man gör! Den Hoppstylta snart inspirerat människor att sätta Guinness World Records antingen avstånd rest eller efterföljande hopp. År 1997 gjorde Ashrita Furman och fortfarande innehar rekordet för längsta avstånd färdades på en Hoppstylta. I 12 timmar och 21 minuter, Furman hoppade 23,10 miles (37,18 km). År 1980 satte Gary Stewart nuvarande världsrekordet för de flesta följd hopp om en Hoppstylta. I 20 timmar och 20 minuter, Stewart hoppade 177. 737 gånger.

För säkerhets skull, även om du inte tänker bryta ett rekord Hoppstylta, bör du bära hjälm. Det kan skada att falla bakåt eller framåt av en Hoppstylta. Säkerhet redskap är särskilt viktigt när du använder nyare och studsa modeller såsom Flybar?.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.