Vad är en Ouija Board?

ökat intresse i världen av spiritualismen under 19th century slutligen ledde till bildandet av Ouija Board, en kommersialiserade form av "talande board" används ofta av spiritualister och psykiska medier. Två affärspartners heter Elia Bond och Charles Kennard utvecklat sin egen version av en anda styrelse, som kombinerar de franska och tyska ord för "ja". Så föddes den Ouija board. En Ouija board innehåller bokstäver, siffror och vanliga ord som "ja", "nej" och "Goodbye. " Användare hålla en anordning som kallas en planchette och förment låta Anden att flytta runt spelplanen.

Även Bond och Kennard krediteras uppfann modern Ouija Board, var det en anställd vid namn William Fuld som tog över den kommersiella produktionen av den officiella Ouija board. Fuld kunde inte helt hindra konkurrenter från att marknadsföra samma anda nämnder, även om namnet Ouija var ett erkänt varumärke. Fuld dog 1927, men hans egendom inte sälja tillverknings-och varumärkesrättigheter till spelet företaget Parker Brothers fram till 1966. Även dussintals prata eller spel sprit ombord fortfarande existerar, kan endast Parker Brothers kalla sin produkt en sann Ouija board.

Förvärv och användning av ett Ouija Board har alltid varit kontroversiellt, minst sagt. Förespråkare av Ouija Board tror att deltagarna händer styrs av välvilliga andar. Den Ouija Board i sig är bara ett medium mellan andevärlden och spelarna, även om vissa Ouija board entusiaster hävdar att styrelsen själv kan inte förstöras. Efter kontakt med en villig ande, spelarna få lätt kontakt med planchette och göra det möjligt att förflytta sig över Ouija board. Enskilda bokstäver och siffror är ofta dikteras till en icke-deltagare för senare tolka. Enkelt ja eller nej-frågor kan besvaras direkt.

Många kritiker av Ouija Board tror planchette rörelser som inte orsakas av andlig intervention, men av ofrivilliga rörelser skapas av spelarna själva. En eller flera deltagare kan komma att tvinga fram svar eller spelarnas kollektiva muskelspänningar kan skapa rörelse, ett fenomen som kallas Ideomotorisk. En Ouija board spelare desperat söker en andlig förbindelse med en älskad också kan undermedvetet styra planchette mot en idealiserad svar. Det finns också en stark religiös invändning mot Ouija Board fenomen. Enligt mainstream kristet tänkande, skulle Satan förklädd illvilliga andar som harmlösa anda guider uppsökt av Ouija board users. Dessa onda andar kunde använda Ouija Board som ett sätt att äga användarens tankar eller att orsaka personskador och skador. Framstående Ouija board kritiker har dokumenterade bevis för varaktigt bor ändrats efter illvilliga Ouija board sessioner. En Ouija board legend varnar för att spela spelet ensam, medan en annan föreslår att andarna måste utformas på ett särskilt sätt för att undvika att stöta onda bedragare.

Även användningen av Ouija styrelser får fortsätta att vara kontroversiell, det finns de som anser dem samlarobjekt konstformer, i synnerhet handgjort drag från exotiska eller dyra material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.