Vad är en Model Train?

Sedan mitten av 1800-talet, modellen tåget har låtit varje dag folk möjlighet att driva egna railroad system. Den första modellen tågsätt var råa representationer av den äkta varan, och när elektriska tågsätt hit scenen, kunde hobbyists köra sina egna små låtar och titta på deras modeller glida längs rälsen. Modell tågsätt har utvecklats under åren, och modeller skala kommer i alla olika storlekar nu. Hobbykemister kan skapa sina egna landskap, sortera sina egna tåg varv, och länka sina egna bilar för att skapa ett tågsätt som överarbetat eller så enkla som de vill.

Modell tågsätt kommer i olika skalor, eller storlekar, och är modellerade efter verkliga tågvagnar. Likheten är mycket mer noggrann nu än på flera decennier tidigare. De vanligaste skalorna G-skala, skala HO och N skala. Dessa representerar olika förhållanden, till exempel i HO skala, motsvarar 3,5 mm ungefär en verklig fot. Modellen tåget kör på metall skenor som laddas med en likström för att driva motorn. En ledare kan variera spänningen att kontrollera hastigheten, eller polaritet för motsatt riktning.

Modell tågsätt blev populär i USA på 1950-talet då hobbykemister började värde realism över oriktiga leksak tåg. HO skala blev den mest populära omfattning eftersom det tillåtet för ett realistiskt utseende utan också till hobbyutövaren skapa en uppsättning för tåget på ett mer begränsat utrymme. HO tåg är de mest lättillgängliga i USA, och tillbehör såsom landskap och byggnader är billigare och lättare att komma med i denna skala storlek.

entusiaster som har tagit att bygga sina layouter modell tåg att passa en viss tidsperiod eller plats. Till exempel kan en layout byggas kring en verklig körs järnvägen som New Haven linjen i Connecticut och New York eller Santa Fe linje i sydvästra USA. Mer intensiv hobby kommer att sträva efter realism, och kommer därför att försöka se till att det inte finns några avvikande aspekter i sina layouter-till exempel en modern bil kör nerför gatan av 1950-talet layout. Det finns flera publikationer om tidningskiosker att hjälpa hobbykemister veta vilken modell tåg är bäst för dem och vad layout skulle passa deras behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.