Vad är en Fight Song?

En kamp sång är en sång förknippas med en viss lagsporter, som sjungs av fläktar för att uttrycka solidaritet och hetsa om sport matcher. Fight songs används också för att samla folkmassor vid idrottsevenemang, och begreppet används i förlängningen att hänvisa till någon låt som används för att piska upp eller framkalla en folkmassa. Medan begreppet är amerikanskt ursprung, kan metoden ses runt om i världen, med andra länder som använder uttryck som "team song" eller "Sport Anthem" att hänvisa till en kamp sång.

Fight songs kan finns på alla nivåer i gymnastik konkurrens, från Little League professionell personal. College Athletic team använder vanligtvis en kamp sång i samband med deras institutionen som helhet, så samma kamp låten kommer att höras på basket möter, fotboll och så vidare. Andra kamp låtar är kopplade till en viss grupp, snarare än en större organisation. En typisk Fight Song är mycket lätt att lära, med grundläggande rimmade texter och ett enkelt beat. Åskådare på en sport kan spontant brista ut i sång, eller så kan ledas av cheerleaders och band. Fight låtar är också ofta spelas när lag på planen eller få poäng så att fans kan uttrycka sin entusiasm. Maskot för teamet kan också hänvisas till i kampen sång, med team maskotar dansa tillsammans när de hör The Fight Song utförs. Några kamp songs referens särskilda rivaler: USA: s flotta Fight Song, till exempel, innehåller ett avsnitt om sjunkande armén.

Enligt Merriam-Webster, användning av termen "Fight Song" datum till 1954 Även atletisk lag hade säkerligen tema sånger och hymner innan denna period. Fight songs tjänar till att förena en skara fans över sociala, färg, religiösa och barriärer klass och ge dem möjlighet att uttrycka solidaritet med sina team och med varandra. Universitet och högskolor använder ofta kämpa låtarna på studerande möten, oavsett om atletisk team är närvarande, för att uppmuntra elever att känna sig som del av en större helhet.

Kampen låten är nära knuten till stadion hymn. Stadium Anthems är generiska låtar spelas över stadion högtalare för att få åskådare entusiastiska. Många Stadium Anthems referens hemmet lag eller omfatta delar av kampen sånger tillsammans med popmusik, medan andra omfatta delar av legendariska musik som alla fans känner igen och förknippar med idrottsevenemang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.