Vad är en Dude Ranch?

En Dude Ranch är en ranch som antingen accepterar betalande gäster, eller leverera mat till dem, beroende på hur ranchen har inrättats. Dude ranching går tillbaka till sent 1800-tal, med termen "Dude Ranch" daterar sig till 1920-talet, när Dude ranchägare föreningen grundades. Människor i allmänhet besöker en Dude Ranch för semestrande, att njuta av vacker natur i relativt underutvecklade regioner, och att delta i en rad ranching verksamhet.

Dude uppfödning startade i USA, som naturlig utväxt av romanticization i väst. Rika Easterners, känd som dudes, reste till väst för att uppleva rancher och rancher grep en möjlighet och började ta betalt för det. Fenomenet spred sig över hela västvärlden, och idag hundratals rancher erbjuder dude ranching erfarenheter, det Dude Ranch Begreppet har också spridit sig till Australien, en nation som är känd för sin uppfödning. Det finns ett antal olika typer av Dude Ranch. I ett arbetsdokument Dude Ranch, kan besökarna bo på en faktisk arbetstid ranch, deltar i aktiviteter kopplade till arbetsmiljö på ranchen. Vissa människor njuter av att besöka arbetar rancher att få ett smakprov på vad boskapsuppfödning är lik, och uppleva kulturen i väst. Vanligtvis är människor som besöker en arbetsgrupp ranch förväntas arbeta, delta i saker som boskap hantering och trädgårdsskötsel. En ridning Dude Ranch är en Dude Ranch som är särskilt inriktat på ridning. Riding rancher erbjuder undervisning för människor på alla nivåer. Ryttare kan gå på spåret ritt, arbete i ringen, och njuta av den naturliga omgivningen på ranchen. En annan typ av Dude Ranch, semesterorten ranch, erbjuder en mer resort-liknande stämning som främjar avkoppling och erbjuder en rad aktiviteter från ridning till singalongs. Andra dude rancher erbjuder jakt möjligheter, med både inhemska och importerade djur. Eftersom dude rancher är så olika, måste människor som vill åka på Dude Ranch semester tänka på vilket erfarenhet de vill ha, och söka en ranch som motsvarar deras förväntningar. Om avkoppling är ett primärt mål, en utväg ranch är definitivt rätt väg att gå, medan folk som gillar lite arbete med sin semester kan tänkas vilja söka upp en fungerande Dude Ranch.

Några dude rancher emot gäster året runt, medan andra är bara öppen under vissa säsonger. Som regel tenderar sommar att vara ett lite mer aktivt säsong, och priserna är högre under sommaren. I rancher som accepterar gäster på vintern, kan gästerna ibland få lägre priser och en mer intim upplevelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.