Vad är en Criterium?

Bicycle Racing tar på många sätt beroende på vilken typ av cykel och intensiteten i loppet. Kanske en av de mest intensiva och åskådar-vänliga former av väg cykel racing är Criterium-eller krit, som den kallas i cykling cirklar. Den criterium sker på en kort kurs, vanligtvis på ett par kvarter som har varit stängd för trafik med motorfordon. Kurserna är vanligtvis tre miles eller kortare, eller mindre än 5 kilometer eller kortare, och under Criterium Racers gå flera varv runt banan vid höga hastigheter. I kursen ingår ofta utmanande hörn och korta klättrar. Det criterium är en mycket kortare version av ett etappvis linjelopp, som vanligtvis varar fyrtiofem minuter till en timme. Medan struktur kan variera från ras till ras, har en Criterium vanligtvis förare rida kursen för en viss tid plus ett fast belopp varv-till exempel fyrtiofem minuter plus fem varv. Tempot i Criterium ras hämtar de senaste par varv som förare positionera sig för slutspurt.

För att hålla resten av loppet på ett konkurrensneutralt hög hastighet, kommer racers konkurrera om bästa varv, där vinnaren i just varv vinner ett litet pris eller erkännande. Det främsta varv i Criterium syftar till att säkerställa förare inte luta sig tillbaka och rider långsamt för att spara sig inför den sista varv, och det bidrar också till att reda ut olika typer av cyklister i gruppen: Vissa förare kommer att tävla enbart för att vinna största varv , medan andra lopp för den övergripande vinna. Andra förare kan göra en "hjälpare" funktion, medhjälp en lagkamrat i sin strävan efter vinsten.

En criterium ras tester föraren förmåga som en cykel hanterare. Det är viktigt att en racer kunna hantera sin cykel i trånga och ofta farliga situationer med medryttare nära på alla sidor. Cornering förmåga är avgörande för ett Criterium ras, som är manövrera för strategisk positionering i gruppen under hela loppet. Criterium förare måste också vara på höjden av fysisk kondition och ha en förmåga att gå till angrepp liksom Chase när andra cyklister attack. Denna dynamiska bäddar för en fysiskt intensiv kapplöpning. Eftersom criterium tävlingen äger rum på så kort, kompakt de är ju perfekta för åskådare visning och har blivit mycket populär i USA och hela världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.