Vad är en Crappie Jig?

En crappie jigg är en konstgjord lockar främst vid fiske crappie, ett populärt sötvatten ädelfisk uppskattad av sportfiskare för sin smak. En crappie jigg har två delar: huvudet, vilket är en boll-eller bullet-formad av bly motsatt ett utsatt krok, och kroppen. Kroppen kan tillverkas av material som hår, chenille, glitter, eller fjädrar, och är knuten till kroken läggen. Även föremål av mjuk plast i form av promelas eller krusig svansar kan fästas på jiggen genom passering genom hookpoint och köra upp skaftet tills den når botten, eller krage, på huvudet.

Fiske med crappie jig erbjuder sportfiskaren fördelen att byta organ snabbt och enkelt. Genom att variera storlekar och färger av kroppen, ökar marulk hans chanser att matcha oavsett crappie är "äter", eller äta. Jigg huvuden kommer i olika färger av chip-resistenta epoxifärg. Den typiska vikt storleken på en crappie jigg är 1 /16 (27g) och 1 /32 ounce (13g), med en rad olika kroppsformer, mönster och storlekar. Det finns tre typer av crappie jiggar: den kolibri jig, som är gjord av det mjuka fjädrar på Marabou Stork. Denna jigg är en tidlös klassiker och fångar mer fisk än någon annan typ av crappie jigg. Det finns också en lockig svans jiggen, som har fäst jiggen huvudet en svans-eller elritsa-formad plast. Slutligen finns det en tupp tail jiggen, som i grunden är en kolibri jig som har en spinnare, eller roterande blad av metall antingen är fäst i skaftet eller över jiggen huvudet.

Det mest effektiva sättet att fiska en crappie jig innebär pimpel det, en teknik där fiskaren kastar jiggen, låter den sjunka, då hämtar jiggen genom att höja och sänka stav spets i omväxlande sätt. Denna teknik flyttar jiggen vertikalt genom vattnet. Kom ihåg att rulla upp den slappa linje som staven spets sänks. Detta är särskilt viktigt eftersom de flesta crappie biter jiggen när den faller, inte ökar, genom vattnet under pimpelfiske. Om du har för mycket slack line out, kommer bristen på spänning förhindra jiggen från hooking i munnen av crappie. När fiskade korrekt bör jiggen imiterar förflyttning av en liten elritsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.