Vad är en Aqua Lung?

En Aqua Lung ® är en varumärkesskyddad produkt för att andas under vatten. Ursprungligen uppfanns av ett par av seimsisk upptäcktsresande på 1930-talet använder Aqua Lung ® öppen krets teknik för att ge användaren frisk luft och utvisa används luft. Aqua Lungor ® anses föråldrad teknik av vissa kritiker, men förblir en basvara i det militära såväl som den allmänna scuba samhället.

Jacques-Yves Cousteau och hans partner Emile Gagnan ofta äran av att uppfinna enheten som skulle bli känd som en Aqua Lung ®. Cousteau, en berömd undervattensbruk forskare, tog intryck av 19th century uppfinnare av dykning hjälmen för att skapa sin vattnet andningsapparat. Gagnan, betydligt mindre kända, utvecklade ändå regleringsmekanism som kontrollerade lufttillförsel från trycksatta tankar. Cousteau använde deras sammanlagda uppfinning att filma långa sekvenser på djupt vatten, något som inte hade varit möjligt med enbart snorkling teknik. Framgången för Cousteau filmer, däribland Palm d'Or vinnande dokumentär Den tysta världen , till stor hjälp popularisera marinbiologi och anses vara viktiga bidragande faktorer till uppkomsten av marint bevarande insatser. Efter att patentet för den ursprungliga uppfinningen löpte ut under 1960, Cousteau enhet köptes och varumärkesskyddade av en dykning elleverantör som då kallades US Divers. Även om termen var i bruk som ett allmänt ord för scuba utrustning, den nya varumärkeslagen snabbt säkerställas att eventuella tillfälliga användning skulle avskräckas. US Divers bytt namn till Aqua Lung Amerika efter dess mest kända produkt, och fortsätter att vara en betydande leverantör av dykutrustning. Den amerikanska militären har varit utnyttjar Aqua Lung ®-teknik för nästan 50 år för undervattensbruk utbildning och uppdrag. Forskning och utveckling av scuba produkter för militärt bruk har varit ett primärt fokus för Aqua Lung Amerika företag. Förutom life-support material, ger bolaget specialutrustning för marinen och speciella enheter kraft, inklusive scuba produkter för farliga uppdrag såsom Explosive Ordinance Disposal (EOD. )

Aqua Lungor ® använder en typ av teknik som kallas öppen krets i syfte att hjälpa dykare få ren luft och utvisa används luft. Enligt kritiker, denna typ av scuba utrustning kan vara besvärlig, eftersom det lämnar efter sig ett tydligt spår av bubblor som luft är utandad som kan skrämma eller vrede i närheten djur. Slutna utrustning återvinner luften passerar utandningsluften genom en kammare som tar bort koldioxid och återgår det till andas syre. Inte bara slutna dykning tankar minska bubblan spåret, ger de också dykaren mer tid under vattnet med hjälp av återvinningsprocessen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.