Vad är en Allemande?

Som en av de enade dansmusik av barockens genre, är en allemande erbjuds ofta som en normal portion av en musikalisk svit. Tidigt på ett allemande fungerat som en upptakt till sviten, är dans vanligtvis ingår i den första satsen i dag. Här är lite information om historia allemande, liksom några av de funktioner som gör allemande unikt i världen av barockens dans. kan Ursprunget till allemande spåras tillbaka till renässansen av det 16th århundradet. Namnet på allemande faktiskt bygger på det franska ordet för "tysk", och pekar på det faktum att dansen bygger delvis på delar av Tyskland populära danser. Med en modererad tempo tillsammans med en dubbel meter, var allemande en livlig representation och snabbt uppmärksammades av dansare och kompositörer.

Early instruktioner för verkställande av allemande gör fortfarande existerar, i form av dans manualer tryckt på franska. Det finns också ett fåtal brittiska dans manualer som innehåller detaljer om det korrekta sättet att dansa allemande från samma tid. Dock är det exakta ursprunget till denna typ av barock dansa nu förlorat. Det finns ingen dokumentation för att visa i vilken region i Frankrike dansen skapades först och dansade, eller som skapade danssteg.

Under the 17th century, det fanns ett visst experimenterande med allemande som förändrade den grundläggande strukturen i dansen. I stället för en dubbel mätare, en fyrdubbel meter var anställd. Dessutom var allmänt ökat tempot i rörelsen. De flesta av de förbättringar kom för att tillgodose liknande förändringar i den musikaliska kompositioner.

Det är värt att notera att inte mindre än Bach och Froberger i Tyskland består allemandes som var anpassade för användning med klaviatur, medan italienska och engelska tonsättare fokuserat på musikaliska kompositioner för stråkinstrument. Engelska kompositörer experimenterade också med en komage mätaren till Allemande, samt arbeta med fyrdubbla mätaren konceptet. Den moderna allemande har behållit snabbare tempo och fyrdubbla meter i de flesta fall. I tillägg är det allemande idag inga syncopation, förlitar sig i stället av en serie motivic och tonala kontraster genom den rörelse som ger allemande en känsla av spänning som ibland saknas i mer repetitiv instrumental danser.

Idag är allemande en populär del av den franska kulturen, haft under många statliga festivaler och helgdagar, samt ofta en del av den personliga fester, såsom dansen val vid en bröllopsfest. Med en så lojal efter både i Frankrike och utomlands, är det allemande säker på att förbli populär under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.