Vad är dykning?

Dykning ger människor möjlighet att se hur livet är under vatten i sjöar och hav. Scuba är en akronym som står för self contained underwater andningsapparat . Dykare bära utrustning som gör det möjligt för dykare att stanna under vattenytan under lång tid. Majoriteten av dykare njuta dykning i rekreationssyfte-att se den skönhet som lever i havet. Dykare igenom även djupet av vatten för kommersiella, vetenskapliga och militära ändamål också. En del dykare njuta av dykning i sjöar, och några kommer att utforska en flod vatten, då tänker de flesta på dykning, tror de att dyka ner i havet orörda vatten. För att bli en dykare, rekommenderas det att du delta i en nybörjare dykning klass. I en sådan klass, får du lära dig de färdigheter som krävs av en kunnig dykare, såsom utrustning användning, teknik försvar och hav medvetenhet utbildning. Klasserna erbjuds på många anläggningar världen över för att minimera den risk som de faror som möter sportdykare.

Alla dykare slitage och använda samma utrustning, även om vissa dykare i kallare områden kommer att lägga utrustning också. Den primära delar av utrustningen är fenor, en mask, en tank, mätare, och en klocka. Beroende på vattnets temperatur, kommer dykare bära också en våt eller torrdräkt, huva och handskar. Tanken bärs på en dykare ryggen levererar luft till dykaren medan dykare är i vattnet. Djup och manometrar förse dykare med viktig information om deras position och deras tillstånd. En klocka och kompass kommer också att hjälpa dykaren när han är under vatten.

sportdykare njuta utforska havets skönhet. De granskar typiskt hajar, fiskar, valar, delfiner, havssköldpaddor, skeppsvrak och mycket mer. De kommer också att stöta på otaliga vackra ocean växter, anemoner och liknande ocean liv under sina resor. Början dykare kan träna grunderna i grunt vatten eller i pooler. Gång i havet, början dykare sällan kommer att tillåtas att företaget utöver ett djup av 60 fot (18 meter).

Kommersiell dykare använder oftast sina scuba kompetens att hjälpa företag i deras förberedelser för projekt såsom ocean oljeborrning och brobyggen. Forskarna använder också scuba utrustning för att studera de många komponenterna i marinbiologi. Specialstyrkor i militären utbildas dykare att förse USA militär med scuba expertis när uppmanade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.