Vad är alpin skidåkning?

Alpin skidåkning är en vintersport som innebär skidåkning ned snöklädda kullar och berg. Sporten har funnits sedan mitten av 1800-talet, även om den ökat stort i popularitet när skidliftar att bära skidåkare till toppen av bergen har utvecklats. Idag är de flesta regioner i världen med berg och snö erbjuder alpin skidåkning på vintern till dem som är intresserade, tillsammans med längdskidor och andra vintersporter. Alpin skidåkning är också en händelse i vinter-OS, skidåkare kan konkurrera i en rad händelser inom denna disciplin.

Skidåkning i sig är en gammal metod för att komma runt och njuta av vintervädret. Arkeologiska fynd tyder på att folk började band platt blad för att deras fötter tusentals år sedan för att hjälpa dem glida över snön, snarare än slogging igenom. Längdskidåkning, vilket innebär resor över relativt platt terräng, är en mycket gammal vintersport, särskilt i norra Europa. Faktum är att många nordeuropeiska militärer användas för att begära skidåkning som en del av sin utbildning. I mitten av 1800-talet, norrmän först började åka skidor downhill i stort antal. Alpin skidåkning kräver idrottaren att kontrollera hastighet och riktning av hans eller hennes härkomst, framgångsrikt navigera runt faror och kommer säkert på botten. Med hjälp av en skidlift, är det möjligt att repetera en kurs flera gånger under en dag i alpin skidåkning utan att vandra till toppen av leden. Detta vintersporter kräver viss utbildning och kompetensutveckling, oerfarna åkare brukar ta några timmar innan klass kastar sig in i idrotten på egen hand se till att de förstår de grundläggande principerna. En typisk alpin skidåkning anläggningen kommer att erbjuda kurser i olika svårighetsgrader. Ovana skidåkare kan följa relativt enkla skidbackar medan de har vant sig idrotten, medan mer talangfull skidåkare kan utforska mer utmanande stigar som kräver skarpa svängar och allvarlig fokus och koncentration. Några skidåkare konkurrera på slaloms, skarpt svarvning kurser med hinder där målet är att komma till botten först. Slalom händelser är vanliga under de Olympiska vinterspelen.

Om du är intresserad av att lära alpin skidåkning, söka en skid anläggning som erbjuder grundutbildning, tillsammans med början stigar. Du kanske vill gå med en grupp, eftersom det kan vara roligare, och titta på utrustning för uthyrning på plats så att du kan avgöra om du gillar sport innan du investerar i utrustning och material. Se till att be skidlärare om alla problem du har innan du börjar, som alla lärare vill att deras elever att vara säker och trygg på lederna. Arbeta i egen takt, och när du uppmanas att skjuta dig själv för att förbättra, Trampa inte utanför din komfort nivåer, som alpin skidåkning kan vara farligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.