Vad är Yo-Yo Skidåkning?

hiss manövrerade skidområden, skidåkare kan lätt ta sig till toppen av berget och åka ned på relativt kort tid. Det ger dem möjlighet att göra flera körningar under hela dagen. För andra typer av skidåkare, som backcountry skidåkare och längdskidåkare, metoderna för att göra flera körningar i en dag är svårare. Backcountry skidåkare sker ofta jojo skidor, en metod där de kommer att vandra eller hud-kopplade syntetiskt skinn till botten med sina skidor som tillåter dem att åka upp utan att glida bakåt-väg upp en viss del av berg, åka nedåt och sedan vandra eller hud tillbaka för flera serier. Yo-Yo skidåkningen är svårare än hiss-tjänst skidåkning, men det ger mer varierad terräng i områden utanför hissen stadsplanelagd skidområdet.

Backcountry skidåkare företaget utöver gränser skidområdena, eller till och med vandra in i områden där ingen skidområdet finns alls. De kommer att vandra sin utrustning uppför berget eller hud upp det och sedan åka tillbaka ner från berget. Ofta kommer backcountry skidåkare skidor mitt i blir ner en springa och byta inriktning till ett annat område, eller kommer de att gå till botten av kör och sedan hud tillbaka upp till toppen för en annan köra på ett särskilt intressant avsnitt i backen. Detta yo-yo skidåkning teknik tillåter åkaren att njuta av en viss springa eller avsnitt utan att behöva gå vidare till en annan del av berget för mer kvalitet skidåkning. Det sparar också tid, eftersom back country skidåkaren inte behöver gå på jakt efter mer snö.

Cross country skidåkare kommer ibland göra yo-yo skidåkning antingen på skidområden eller i back country. Det är inte ovanligt att hitta längdskidåkning skidåkare gör sig upp skidområdet backarna till toppen och sedan åka skidor ner för en annan köra. Till skillnad från andra metoder för skidåkning, kommer dock cross country skiers do yo-yo åker skidor för uppåt köra än de nedersta en. Skidåkning uppför backen ger dem mer ett träningspass och ger dem möjlighet att arbeta med kraftfull teknik, och därför kommer cross country skiers do yo-yo skidåkning som en träningsmetod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.