Vad är Wimbledon?

mästerskapen, Wimbledon är en prestigefylld tennis händelse som utgör ett av de fyra Grand Slam. Eftersom "mästerskapen, Wimbledon" är lite av en munsbit, de flesta hänvisar till denna prestigefyllda tennis konkurrens helt enkelt "Wimbledon". Evenemanget lockar främsta tennisspelare från hela världen, och det gick med global mediebevakning. Tennisfans reser också från många platser över hela världen för att se Wimbledon personligen, medan fläktar hemma hålla reda på händelser på TV och genom radiosändningar.

Wimbledon har anordnat av All England Lawn Tennis Croquet Club sedan 1877, gör den till den äldsta kontinuerligt kör tennisturnering. Den hålls tävlingen på All England Clubs domstolar i Wimbledon, ett distrikt i södra London, och det är den enda Grand Slam händelse värd på naturligt gräs. Traditionellt har man turneringens 13 dagar, med början på måndagen i juni som infaller mellan den 20 och 26 med spelare som mitt söndagen i turneringen off.

128 personer konkurrerar gentleman's och damer singel , med 64 par deltar i gentleman's och damer dubbel, och ytterligare 48 par tävlar i mixed dubbel. Vinnare av gentlemen's singles få en ornamenterad förgylld kopp, medan kvinnor får Rosewater Fat, en massiv silverfat. Vinnarna i andra evenemang ges silverbägare, med löpare upp rätt till silvertallrikar. The Singles turneringarna är vanligtvis det mest intressanta för tittarna och medier, med den nuvarande stjärnor tennisvärlden spelar i en round robin turnering, där varje deltagare har en chans att gå upp mot alla andra tävlande. Som ni kanske förstår, är Wimbledon schema ganska ansträngande för idrottare.

Publik kan köpa biljetter till Wimbledon, och de har också radas upp vid grindarna för en chans till det begränsade öppna sittplatser. Deltagare i Wimbledon är typiskt uppmuntras att bära rimligen formell klädsel av respekt för händelsen, medan de idrottare förväntas bära tennis vita, med högst fem procent av sina kläder i en kontrasterande färg. Stödpersonal såsom boll pojkar och flickor och domare också har en dress code.

Förutom Wimbledon, Förenta staterna Open, Australian Open och Franska öppna är ansåg också Grand Slam-turneringarna. Idrottsmän som lyckas ta titlar i alla fyra Grand Slam händelser anses vara det finaste i världen, Grand Slam är som Triple Crown of the tennis world.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.