Vad är Wakeboarding?

Wakeboard är en extrem watersport som kombinerar tekniker från surfing, vattenskidåkning och snowboard. En wakeboard är typiskt släpas efter en båt eller en vattenskoter, funktioner smala botten fenor, fast boot-bindningar stil, och har ridit i sidled som en snowboard eller skateboard. P

Wakeboards är utformade för att skumma igenom ytan av vatten, hoppa vaknar, och vända så att ryttaren kan rida den bakåt (som kallas för "fakie"). Erfarna ryttare kan också "få luft" eller lämna vattnet genom att skjuta över spåren till luckan styrelsen tail-over-tip, eller rulla tår-over-heels.

Wakeboard utvecklats av flera sporter men fundamentalt växte från skurfing (vattenskidåkning + surfing), gjorde en sport populär under 1980-talet vari en båt drar en ryttare på en surfbräda. År 1984 Tony Finn i San Diego och partner John Hamilton började designa mindre styrelser för denna sport och massproducerade dem genom deras bolag Skurfer, Incorporated.

Även skurfing blev mycket populär, gjorde det inte precis ta eld. Skurfboards, tjock och stark, var svårt för en vanlig människa att rida och sporten krävs stor skicklighet och styrka bara för att få skurfboard hyvlade.

Jimmy Redmond, en entusiast från Austin Texas, beslutade skurfing skulle vara roligare om skurfboards hade bindningar för ökad kontroll. 1990 denna innovation följdes av slumpartade intresse legendariska Herb O'Brien, grundare av flera framgångsrika Waterski företag. O'Brien slagit sig ihop med några Hawaiian surfbräda designers att komma med de första riktiga kommersiella wakeboard, Hyperlite .

Med en produktion av Hyperlite, wakeboard blev tillgänglig för nästan alla. Kompressionen-gjuten ombord ingår många särdrag som inte bara gjorde det användarvänligt för djuphavsfiske och startar docka, men ytterst mobila. Neutral-flytande med en tunn profil och skarpa kanter för carving i en vakna, ställa Hyperlite standarden för wakeboards framöver. Och kommer de gjorde från stora vattensporter tillverkare och entreprenörer lika. Den första wakeboards hade smala tips och svansar något som liknar en surfbräda, utveckling av sporten gav blunter konstruktioner med "två svansar" och en fena på båda ändar. Denna konstruktion gjorde det möjligt för ryttaren att upprätthålla en centrerad hållning och rida styrelsen i framåt-eller fakie position lika lätt. Andra nyheter som kanaliseras bottnar och bättre bindningar garanteras wakeboard skulle snabbt växa till att bli en internationell, tävlingsidrott.

1990 Jimmy Redmon grundade World Wakeboard Association och fram till 1992 stora idrottsevenemang arrangörerna var mellanstationer professionella wakeboard händelser. Wakeboard Magazine startades 1993, och det finns olika tävlingar för både professionella och amatörer, bland annat World Wakeboard Championships och Hyperlite amatörturneringar. 1996 ESPN TV i X-Games skylta wakeboard.

Wakeboards finns där vattensporter utrustning säljs. Wakeboards ligger i olika prisklasser från ungefär $ 300 US dollar (USD) och bindningar säljs separat. Eftersom wakeboard kräver också bogsering av båt eller vattenskoter, anses det en exklusiv sport jämfört med surfing och snowboard.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.