Vad är Twin-tip Skis?

Twin-tip skidor är en skid konstruktion som började vinna popularitet i slutet av 1990-talet. Konventionella alpina skidor har en svängd främre änden och en platta bakpartiet. Twin-tip skidor har böjda fronter och föder upp, som gör det möjligt för skidåkare att göra mer tricks, tur mer effektivt, har stabila landningar, och åka baklänges också. Den mångsidiga skidor ledde till ett uppsving i popularitet för skidåkning bland yngre idrottare, och lett till förändringar i skidorten design också.

Twin-tip skidor har utvecklats av Clint Fiala, som konstruerade twin-tip skidor i sitt garage innan förverkliga kommersiella potential skidorna. Designen togs upp av Salomon, en ärevördig skid bolag, som Teneighty. Idag finns ett brett utbud av twin-tip skidor på marknaden, även Teneighties är förknippade med hög kvalitet. Försäljningen av twin-tip skidor stiger medan skidåkning växer i popularitet som vintersporter. Förutom att uppvikta längst fram och bak, Twin-tip skidor också har en distinkt timglas design, något avsmalnande på mitten. Twin-tip skidor kan komma i mönster som är mycket stort för ökad stabilitet på olika terräng, eller så kan de smala för hastighet. Either way, twin-tip skidor är mycket anpassningsbara, så skidåkare att vända på en dime, spin i halfpipes, och gör en mängd andra skidåkning stunts.

Twin-tip skidor är ofta knutna till snowboards, eftersom båda möjliggöra idrottare att göra en häpnadsväckande mängd tricks. Många snowboardåkare har tagit upp twin-tip skidor så bra eftersom det faktiskt är möjligt att göra mer tricks på skidor, på grund av den större mängd hastighet som kan uppnås. Som ett resultat, är skid-och snowboardåkare ofta ses dela utrymme i halfpipes och andra områden på skidorter som reserverats för trick.

På grund av den ökade efterfrågan till följd av twin-tip skidor, har skidanläggningar börjat ändra sitt sätt att brudgummen sina anläggningar. Mer utrymme avsätts för stunt områden halfpipes är mycket större, och ungdomlig skidåkare är välkomna på många orter. Flera stunt skidåkare som använder twin-tip skidor är sponsrade av orter, och göra bra reklam för sina anläggningar. Twin-tip skidåkare och snowboardåkare tenderar att ha en mycket hög standard om snö kvalitet och pack också, vilket har drivit upp övergripande kraven på många skidorter.

Några traditionella skidåkare är obekväma med ökningen av Twin-tip skidor. Twin-tip skidor är markant annorlunda än fortskrider i en ståtlig och elegant sätt ner i backen. Det är en robust, aktiv version av skidåkning som potentiellt kan vara mycket farlig, samt att ge ett givande adrenalinkicken. På orter där adekvata åtgärder inte har vidtagits för twin-tip skidåkare, har detta lett till konflikter i backarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.