Vad är Träsnide?

Träsnide är ett vitt begrepp som omfattar någon form av bearbetning av trä med ett verktyg till något slags estetiska objekt. Man skulle sällan hänvisar till en icke-estetisk form Träbearbetningsmaskiner som träsnide, men vissa Träsnide kan vara funktionella, som med hantverksmässiga stolar, instrument, eller panel. Människor har varit Träsnide i tusentals år, och exempel på denna form av konst kan ses i nästan varje samhälle i världen. Den antika historia Träsnide är inte så fullständiga som många andra konst, såsom sten statyer, helt enkelt därför att trä tenderar att försämra under århundraden och årtusenden. Några fina tidigt exempel på träsnide finns i det gamla Egypten, men med vacker träpanel som hieroglyfer och berättelser ristade in dem, och ikoniska trä mamma sarkofager avslöjats i olika gravar. En särskilt vacker Träsnide hittades i Egypten som tros tillbaka nästan sex tusen år, uthuggen i skepnad av en man från ett block av lönn och inläggningar med brons, ebenholts, bergskristall och kvarts.

Kristendom lett till en annan kraftiga Träsnide som har bevarats in i modern tid, där merparten kommer från den period på omkring 500 till 1. 500 f Kr. Många skildringar av Kristus, liksom av helgon och deras försök, finns från denna tid, och vackert snidade träpaneler gjordes för gamla kyrkor, som skildrar livet och döden av Jesus. Ungefär samtidigt i Japan, buddhismen ledde till en egen uppgång i Träsnide, med split och gick stil skapar många olika buddhistiska skulpturer. En av de enklaste formerna av Träsnide kallas whittling, och innebär att bara ta en kniv och skära bort bitar av trä. Ofta mjukare träslag används för whittling, eftersom knivar kanske inte har den kraft som krävs för att arbeta hårdare träslag. Whittling allmänt praktiseras som en hobby, men det kan vara en mer allvarlig form av Träsnide, och vissa specialister producera vackra trävaror, särskilt käppar, stavar, och prydnadssaker. Whittling främst särskiljas från andra former av Träsnide genom dess användning av en kniv i stället för mejslar och andra verktyg.

Träsnide kan använda många olika verktyg och professionella ta sina mejslar och urgröpningar på stort allvar. Olika verktyg har olika former och storlekar, vilket ger Woodworker stor precision i sina träsnide. En hammare används för att utöva tillräcklig kraft för att arbeta hårdare träslag, och någon form av anordning som används oftast för att hålla skogen tätt intill en arbetsbänk. Vissa grundläggande instrument innefattar: mejsel, som är en straight-edged blade göra linjer och jämna ut flacka områden, att trycka ut, vilket är ett böjt blad för att göra kurvor och bortse från håligheter, det veiner, vilket är en särskilt djup Gouge , V-verktyget, som är en V-formad blad används till konturer, och FÖRSKÄRARE, som huvudsakligen är en whittling kniv, och kan användas för ett obegränsat antal små uppgifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.