Vad är Train Spotting?

Train spotting är en hobby som innebär insamling av observationer av tåg. Ett tåg spotter normalt inriktas på en viss typ av tåg eller flytta materiel-såsom alla bilar av en viss modell eller alla rörliga lager som tillhör ett visst företag-och försöka "spot" som många i den kategorin som möjligt. Tåg spotters dela information om förflyttningar av tåg med andra och vanligtvis är data bok där de bocka av järnvägen utrustning som de har upptäckt.

Förutom en data bok, tåg spotters bära en anteckningsbok och penna eller bandspelare att notera sina observationer. Vissa bär också mobiltelefoner eller personsökare för att kommunicera med andra tåg spotters om tågtrafik. Vissa järnvägsbolag entusiaster njuta fotografera tåg också.

I den moderna världen, har Internet kommit att spela en roll i tåg spotting. Railway fans får behålla elektroniska register med tåg som de har upptäckt och järnväg information kan uppdateras och görs tillgänglig för samhället i stort via Internet. Train spotting webbplatser tillåter karl railfans att utbyta upplysningar och iakttagelser referens. Internet har också möjliggjort virtuella tåg spotting, där online-bilder av tåg samlas.

Train spotting kräver mycket tålamod och anses ofta vara tråkig eller meningslös av utomstående. Järnvägsanställda kan överväga tåg spotters en olägenhet, och brottsbekämpning kan betrakta dem som ett hot mot säkerheten. Även andra railfans, som ägnar sig åt sin kärlek till tåg genom olika metoder, kan håna tåg spotting.

Ändå fortsätter tåget upptäcka att vara en populär hobby, med många webbplatser , tidskrifter och andra publikationer som investeras. Tåg spotters kan obligation över deras gemensamma kärlek till en verksamhet som andra inte förstår, och några hävdar att de är bra för järnvägssystemet, eftersom de kanske kunna upptäcka problem på banan och förhindra en olycka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.