Vad är Tinkertoys?

Tillsammans med Erector Ställer?, Legos?, Lincoln Logs? och K'NEX?, Tinkertoys? är en typ av byggnad leksak på Toy Industry Association's lista kallas "Century of Toys"-de 100 toppar leksaker av nittonhundratalet. Created in 1913, samma år som Erector Set?, Tinkertoys? uppfanns av två Evanstonians: Charles H. Pajeau och Robert Pettit, inspirationen är barn byggnad med tomma trådrullar och pennor.

Mest Tinkertoy? delar är gjorda av trä och är mycket lik den ursprungliga designen. Den grundläggande typer av pjäser är: ? Rods :-färgkodade efter längd, dessa pinnar av samma diameter som har en plats i varje ände för att hålla en flagga, om så önskas.

? Armbågar : plast stycken, böjd i mitten, koppla spön i vinkel.

? Kopplingar : plast bitar som kan ansluta två spön början till slut och-i dess mitt hål-kan rotera runt en annan.

? End caps : plast bitar som SNYGGT täcker länkhuvuden.

? Spolar : trä hubbar som accepterar stavar runt sin omkrets och genom ett hål i mitten. Till skillnad från de kopplingar, säkrar hålet staven inte låta spolen att rotera.

? Flaggor : smal grön plast quadrilaterals som fungerar som klaffar, vingar, eller armar.

? Pulleys : runda bitar med ett finger i hålet som den i en rulle och en inbuktning att hålla en sträng.

Mer avancerade uppsättningar inkluderar plaströr, baljor, kopplingar pod och hängare pod , och innehavare av järnväg, liksom klipp kontakten ett ansikte skylt, och vapen robot. Rören kan kurvorna kan läggas till mönstren.

Alla satser innehåller en utformning av byggnaden med idéer. Sample idéer innehålla en racerbil, en robot, ett flygplan, en helikopter och ett slott. Detta berör en punkt om hur barn kan använda Tinkertoys?. Å ena sidan, Tinkertoys? kan användas för att hjälpa barn arbeta utifrån en modell och följ anvisningarna. Å andra sidan, Tinkertoys? också ge barnen utrymme för fantasilek, där de helt enkelt utforska de möjligheter som erbjuds av de delar av inställt på att skapa en abstrakt eller specifik, planerat eller improviserade struktur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.