Vad är Table Tennis?

Table tennis, mer känd som Ping-Pong, är den näst mest spelade sporten i världen, slå bara fotboll. Table Tennis är en form av tennis spelas på en särskild tabell snarare än på en tennisbana. Tabell tennisracketar likna paddlar, och pingis boll vilket är ungefär samma storlek som en golfboll, är slät, ihålig, extremt lätt och studsar lätt på hårda bordsskivan.

Tabellen på vilken bordtennis spelas är rektangulär och en mörk färg, ofta grön, med en vit bisyssla längs varje sida och kant. Den spelyta är uppdelad i 2 lika domstol av en låg, vertikal netto som löper parallellt med kanterna tillfälligt genom fastklämd beskickningar som ligger mitt på varje sida. Nätet är ca 6 inches (15. 25cm) hög. är Båda domstolarna delas igen med en vit centrum linje som går vinkelrätt mot nätet, eller parallellt med sidorna. Detta skapar 2 halv-domstolar på vardera sidan, som används när du spelar dubbel, eller 2 till en grupp.

racketar är runda till formen, med ett kort handtag, tillverkade huvudsakligen av trä och är platt. Den slående yta är täckt med jämnt Pimpled gummi, men bladet racketen får ligga bar, som är handtaget. I bordtennisspelare om en spelare väljer att byta till en ny racket i ett spel, måste spelaren erbjuda nya racket till hans eller hennes motståndare för granskning innan återuppta spelet.

För att börja ett spel servern droppar bollen till bordet så den studsar, då slår bollen så att den först träffar i hans domstol innan de passerar över nätet för att träffa motståndarens planhalva. Bollen får inte slå till någon del av nätet vid en serve eller serven är ogiltig. För att återgå serven, mottagaren slår bollen så att den går över eller runt nätet för att landa på motsatt sida av bordet. Det kan slå till nätet så länge det går över. När bollen är i spel det kallas för ett rally. Poäng poängsätts när servern inte gör bra på en serve, eller när mottagaren missar en bra serve eller är förhindrad att lämna tillbaka den framgångsrikt. Likaså när serven och retur är framgångsrika, den som bryter rallyt genom att missa bollen, slår den i nät, eller att underlåta att träffa motståndarens planhalva om återvändande, är straffad genom att tilldela motståndaren 1 poäng. Den första person eller grupp som rack med 11 poäng vinner, om inte poängen blir bundna vid 10 poäng vardera. I detta fall den första att nå en 2-point bly vinner. En match består av att vinna bästa av alla udda antal spel.

bordtennis kom från England i slutet av 1800-talet, om företaget haft var som en social sport. På den tiden det hette gossima och Flim-Flam , men det namn som fastnade var ping-pong på grund av buller bollen gjort det studsade på bordet. På 1920-talet spelet återupplivades i Europa som table tennis och International Table Tennis Association (ITTF) bildades 1926. Japanska och kinesiska dominerade sporten genom 50, 60 och 70-talet, och bordtennis blev en OS-händelse 1988.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.