Vad är Street Rodel?

En gata rodel är huvudsakligen en specialiserad skateboard används för extrem downhill racing. När du rider på en gata Rodel ligger ryttaren ner på brädan på hans eller hennes rygg med fötterna i färdriktningen. Gatan Rodel kan ganska lätt passera en hastighet av 70 mph (115 km /t) och kan orsaka en del ond spill.

Gatan rodel växte fram i början av downhill skateboard tävlingar, främst Signal Hill tävlingar i mitten av 1970-talet. I dessa skateboard tävlingar, beslutades vinnaren av Top övergripande hastigheten. Några driftiga cyklister insåg att ingenting i de regler som förbjudit dem från sittande eller liggande på sina brädor istället för att stå, positioner som gav dem en distinkt kant i hastighet. De förare som låg helt liggande i företagens styrelser beskrevs som ridning rodel , en hänvisning till vintern rodel sport.

Så småningom, på grund av ett antal allvarliga olyckor, i Signal Hill Tävlingarna har varit avslutat, men begreppet gatan rodel hade redan fångat den. Hela 1980 och 1990, ett antal olika organisationer sprang upp för att främja gatan rodel som en underjordisk extrem sport. Den höga hastigheter och relativ brist på skydd tog gatan rodel en mycket attraktiv idrott att en växande grupp av idrottare, som letar efter mer och mer extrema metoder för att bevisa sin duglighet atletisk. I mitten av 90-talet drabbades gatan Rodel det mainstream med vädring av ESPN's X-Games, som innehöll gatan Rodel tydligt. Strax därefter sändes Gravity Games, även visa upp gatan rodel och några av de numera ganska imponerande ryttare. Medan gatan rodel har sedan alltjämt i ett relativt litet antal idrottare-vid icke ringa del på grund av sin risk faktor-det har tagit till våra hjärtan och sinnen många extrema sporter entusiaster, som hängivet följer olika tävlingar nu hålls hela världen.

Många gatan Rodelhjälmar är bara ändras skateboards, medan andra är byggda från grunden, och ytterligare andra är professionellt monterade. Priset på en förbyggda gata rodel varierar, beroende på material och varumärke. Wood styrelser tenderar att vara mycket billigare än metall styrelser, men de är också betydligt mer benägna till sprickbildning och snett.

Beroende på omständigheterna, red på en gata rodel fritiden är ofta olagliga. Riding snabbare än den uppsatta hastighetsgräns, oavsett om fordonet är olagligt, och eftersom en gata rodel kan lätt nå 70 mph (115 km /t), skulle man fortkörning. Även tekniskt är en gata LUGER en fotgängare, och så fotgängare lagstiftning-till exempel rätt till väg och flytta counter-trafiken-tillämpas. Många kommuner har också lagar som reglerar användningen av skateboard, antingen förbjuder dem direkt eller så att inte överskrida vissa hastigheter och kvaliteter-ofta så låg som 10 mph (16 km /t). En gata Rodel är, i ögonen på de flesta lag, helt enkelt en skateboard.

På grund av de höga hastigheter, och risken för att släppa ut på hård asfalt, säkerhet aldrig ta lätt när man rider en gata rodel. En hård hjälm och skyddsglasögon ska alltid användas, liksom ett slags kropp kostym gjord av ett robust material som Kevlar ® eller tjockt läder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.