Vad är Stall Bedding?

Stall sängkläder är det material som används på golvet i din hästs stall. Spån och halm används oftast. Det finns andra alternativ såsom torv och andra naturliga och kompositmaterial.

Bedding ett stall helst börjar med gummimattor, placeras över en packad jord, trä eller cement golv. Därefter kommer ett lager av träspån. På grund av risken för en nyfödda föl kvävas i djupa spån är det bäst att använda halm under leveranstider. För alla andra tider, spån är att föredra eftersom många hästar kommer att äta välsmakande halm. Om du ska använda halm, bör du bekanta dig med de lokala spannmål som används för att göra halm balar och noggrant undersöka eventuell förekomst av mögel. När det gäller spån, finns det en uppsjö av lövträd finns för stall sängar. Om du bor i ett område som inte har timmer yards eller kvarnar, kan du köpa säckar sängkläder från din lokala sällskapsdjur och djur leverans butik. Flesta säckar sängar är tillverkade av furu och är ugnstorkade. Om du bor nära en brädgården, är det mycket mer kostnadseffektivt att köpa ditt stall sängkläder direkt från dem. De kommer att ha sågspån och kutterspån båda. Hyvelspån är att föredra framför sågspån eftersom den senare är för bra och kan inandas eller förbrukas medan din häst äter sitt hö.

De flesta kvarnar är medvetna om vilka träslag som krävs för stall strö användning. Ceder är bäst och har en dubbel funktion genom att den också kommer att hålla insekten invånarantalet. Ek, tall och lönn är också utmärkt val. Svart valnöt bör aldrig användas eftersom det är mycket giftigt för hästar. Den hästras och hans arbetsbörda kommer att bestämma mängden båset sängkläder behövs. För stora raser, såsom halvblodsaveln, Utkast och fullblod, sex (6) inches är idealiskt. Testet är att ta foten och göra två drar ett genom att strö för att nå din matta. För genomsnittliga storleken raser, är två till fyra (2-4) inches acceptabelt och för mindre raser och ponnyer, en till två (1-2) inches räcker. För visa och konvalescent hästar, kommer du vill använda det maximala sängar för att skydda sina hasleden medan man ligger ner och stiga upp.

Banking ditt stall är det perfekta sättet att avsluta förberedelsen för din häst. Detta innebär att en djup, vinklad, kant längs sidorna. Denna bank bör ytterligare sex till åtta (6-8) inches djupt. Då kan din häst från gjutning, eller fastnar mot väggen medan rullande.

Annat värde i träspån är att det absorberar fukt och lukt av ammoniak och gör båset bekvämare för din häst. Du kommer att se din häst uppskattning av hans stall strö genom att spendera mer tid ligger ner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.