Vad är Squat rack?

Squat rack används vid styrketräning, främst för att hålla en uppsättning skivstänger i lämplig höjd för lyftanordningen. Att utföra grundläggande knäböj måste skivstänger vila på axlarna medan kolonist utför en djup knäböj. Squat rack se till att de stänger hölls på en stadig position att börja lyfta, och ger en omedelbar plats att placera skivstång när squat har utförts.

Squat rack är mycket enkla i sin konstruktion. Square metallstänger utgör ramen och basen, och själva systemet liknar en kläder rack. Korta spotter stavar sätts på plats att vila på skivstång på, och hela racket kan justeras beroende på användarens längd och övning genomförs.

Några squat rack har lagt till funktioner som chin-up stång och vilar för andra fria vikter. Dessa lyxiga modeller likna en metall bur, och ibland kallas Power Racks, squat burar, eller burar makt. Squat rack av alla slag är häftar vid något gym eller styrketräning center. Du har förmodligen sett squat rack in action om du någonsin tittat på tävlingar styrketräning eller Iron Man utmaningar på TV. Den squat rack håller gigantiska vikter som håller på att rycktes upp och över huvudet på vikten lyftar, och sedan ta de vikter som de sänks. När du beställer squat rack, eller använder dem på gymmet är det viktigt att du kontrollerar ställ för stabilitet. De bör vila plant mot golvet och inte skakar när en uppsättning vikter lyfts ungefär. Basen i squat racks bör vara mycket tungt att se till att racket inte kommer att flytta eller tips vid användning. Instabilitet i squat rack kan resultera i allvarliga skador, brutna ben, skadats eller stukat muskler, och ryggskador. Det finns också risk för skador när man gör tillbaka knäböj med squat rack. Tillbaka knäböj utförs med skivstång vila bakom nacken, vilket gör det svårt att veta exakt var rack när du är klar. Om vikten lyftaren ryggen upp för långt, kan banden vid foten av squat racks förorsaka fallolyckor eller ett förvridet eller stukat foten.

p

knäböj görs för att stärka, balansera och utveckla hamstrings, glutes, quadriceps, och den nedre delen av ryggen, och olika varianter på den grundläggande squat kommer att inrikta sig på specifika muskelgrupper. Nästan alla typer av squat kan utföras med squat rack, vilket gör det till ett användbart och nödvändig utrustning för både nybörjare och professionella lyftar vikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.