Vad är Snowboarding?

Snowboarding är en sport som är löst beskrivs som "surfa" i snön och kan dateras tillbaka till åtminstone 1960-talet i sin tidigaste utveckling, när det var en mycket cruder sport med mycket elementära utrustning. Men när snowboard gjorde sin debut vid olympiska vinterspelen 1998 i Japan, blev det en av de snabbast växande sporterna i USA. Snowboard har nu intresse av över 7 miljoner deltagare enbart i USA, och många skid-och skateboardåkare gått över till detta längre rå extrem sport.

Efter snowboard debuterade i 1998 års olympiska med två händelser, återvände den i 2002 och 2006 olympiska spelen. I Italien 2006, snowboard bestod av fyra händelser i både mäns och kvinnors konkurrens. Sporten är griffeltavla att fortsätta att växa i både deltagare och popularitet för kommande vinter spel. Som professionell idrott är snowboard regleras av Internationella Snowboarding Federation (ISF).

Snowboarding, som skidåkning, är en vintersport som är svårt att delta i där snö är inte vanligt förekommande. De flesta skidorterna i USA också backar avsedda för snowboard. Det är mindre redskap som krävs för snowboard än skidor, med styrelsen i första hand till utrustningen. Burton är den mest populära styrelse företag, startade av snowboard pionjär Jake Burton Carpenter i slutet av 1970.

Snowboarding stilar omfatta freeride och freestyle , som beskriver den populäraste formen av sporten och inkluderar hopp , snurrar och andra tricks, liksom den mycket populära halfpipe. Freestyle Snowboarding tillåter snowboardåkare att visa upp sina färdigheter och manövrerbarhet, speciellt på halfpipe. Freeride är den mest generaliserade stil snowboard och innebär helt enkelt att göra en väg ner anständigt sluttningar och bergssidor. Många orter upprätthålla freestyle parker med räcken och halfpipes samt freeride backar för början till avancerade brädåkare. Medan snowboard har bilden av en "rebell" ungdom manlig idrott, sport tilltalar både män och kvinnor i många åldersgrupper, och nybörjare fortsätta att komma in idrott på alla stadier i livet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.