Vad är Segway Polo?

Segway Polo är en version av Polo som spelas på en Segway, snarare än en häst. Fotbollen tar en cue från cykel polo och andra versioner av idrotten som utvecklats för personer som inte skulle vilja använda hästar, av olika anledningar, och den har sin egen regelbok som är anpassad till användningen av Segways. Polo själv är en gammal sport som har spelats i minst 2000 år, med entusiaster över hela världen. En Segway är ett transport-enhet med två hjul och en plattform som användaren står. Använder den långa handtag Segway kan användaren styra enheten, som har en inbyggd mekanism för att hålla den balanserad. Segways är mycket populära i vissa regioner i världen, särskilt i San Francisco Bay Area, där Segway polo först börjat locka till sig uppmärksamhet från allmänheten. Den första Segway Polo matchen spelades 2003, under en Minnesota Vikings halvtid show. År 2004 blev medlemmar i Bay Area Segway Entusiaster gruppen beslutat att spela en match, och bara intresse, medlemmar i gruppen nu träffas två gånger per månad för matcher i San Jose, välkomnande observatörer och gäster som vill prova på några chukkers eller spelar perioder.

Precis polo på hästar, innebär Segway polo två lag som försöker slå bollar till varandras mål med hjälp av klubbor. Spelarna rör sig runt på fältet på sina Segways efter särskilda rätt sätt regler och bära lämplig skyddsutrustning. Lek är uppdelat i fyra chukkers åtta minuter långa, med viloperioder emellan, om matchen är bunden efter fjärde chukker, kommer spelare att fortsätta tills ett lag vinner. En välkänd entusiast av Segway Polo är Steve Wozniak, en av grundarna av Apple Computer. Han kan ibland ses på spelplanen i Bay Area, tillsammans med medlemmar i polo lag som Silicon Valley Efterskalv och Oakland Junkyard Dogs. Även om Segway polo har en dedikerad följande i Bay Area, kan grupperna också hämtas utomlands i länder som Nya Zeeland och Australien.

Enligt Bay Area Segway Enthusiasts grupp, Segway Polo är "väldigt lik häst polo men ingenting som kunde skotta," och detta vanvördig, lättroad attityd håller polo matcher kul, vänligt och underhållande för åskådare och spelare likadana.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.