Vad är Segelbrädor?

Segelbrädor, även känd som windboards, används i sporten i vindsurfing. De liknar en surfbräda i utseende, med ett högt segel som ryttaren håller på och använder för att styra båten. P

Segelbrädor uppfanns först i början av 1960-talet, om de var patenterad eller inte populärt förrän 1968. Som idrott är vindsurfing sett många perioder av relativ popularitet och dunkel. Under hela 1970-talet och början av 1980-talet segelbrädor ganska populärt både i USA och Europa. 1984 vindsurfing blev en olympisk sport, och ungefär samtidigt segelbrädor såg många tekniska förändringar. På 1990-talet dessa förändringar i utrustning hade lett till en drastisk minskning av antalet entusiaster, mer specialiserade nämnder vilket gör det mycket svårare för nykomlingar att lära sig vindsurfa. Kring sekelskiftet 20th Century dock ett bredare spektrum av segelbrädor ledde till en renässans för sin popularitet. P

Classic segelbrädor var utformade för att skära genom vattnet när de seglade. Dessa nämnder, kallad Longboards, inte längre är populär utom bland en mycket liten population av vindsurfare. Longboards är över tre meter (3m), med en liten daggerboard för segling vindsidan.

De flesta samtida segelbrädor är av den typ en gång kallade shortboards. Dessa styrelser är under 9 fot (3 m) lång och byggd för att plan över vattenytan i stället för att skära igenom den. Hyvling ger mycket högre hastigheter än skär genom vattnet, och denna spännande metod för segling är en del av det som har gjort vindsurfing så populärt på senare år. De olika typerna av segelbrädor oftast optimerade för olika typer av vindsurfing. Segelbrädor för nybörjare, till exempel, är vanligtvis mycket tyngre och bredare än andra nämnder, vilket gör dem mer robusta. Racing nämnder, å andra sidan, är byggda enbart för att uppnå mycket höga hastigheter över 40 mph (65 km /t), på bekostnad av hantering.

>

Contemporary segelbrädor består av en rad ämnen, vanligtvis blandar ett antal lätta, starka material, inklusive Kevlar ®, PVC, glasfiber, kolfiber och termoplaster. Nybörjare styrelser görs vanligen med starkare, tyngre material, ge dem en bättre chans att överleva effekter, samtidigt som mer avancerade styrelser är mycket lättare men mycket skört. Seglen är maskorna i PVC, Mylar, polyester, och små mängder av Kevlar ®.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.