Vad är Ryder Cup?

Ryder Cup är en trofé som ges till det vinnande laget i en golftävling mellan Förenta staterna och Europa. Ursprungligen början som en turnering mellan USA och Storbritannien, konkurrensen har utvidgats till att låta sig företrädas av andra europeiska nationer, i hopp om utjämning spelfältet. Eftersom Ryder Cup inleddes på 1920-talet har de regler och föreskrifter för turneringen varit i ett tillstånd av ständig förändring, men matchen är fortfarande en av de högst ansedda tävlingar i golf världen.

Efter första världskriget, tanken på ett vänligt USA mot Storbritannien golftävling föreslogs av flera personer, innan den officiellt startade av en brittisk köpman vid namn Samuel Ryder. Ryder är något av en legend golf själv, har blivit en duktig golfspelare efter att lyfta upp spelet vid 50 års ålder. Enligt de flesta historiska berättelser av Ryder Cup, deltog Samuel Ryder en av de tidiga versionerna av konkurrens och erbjöd förslag, senare sätta upp de pengar som hittades i turneringen.

Trots att svårt misshandlad i föregående inofficiella matcher, USA vann den första Ryder Cup-turneringen 1926. Snarare än att vara en traditionell golftävling, featured turneringen flera olika typer av spelstilar och tabellformat poängsystem. Spelen använder ett format Match Play, där tävlande tilldelas poäng för att slå sina motståndare, snarare än baserat på hur många slag de vidtar för att avsluta ett hål. De två lag, vardera bestående av 12 spelare, delta i tre olika typer av tävlingar. I singelmatcher, konkurrenter go head to head för matchbollar. Foursomes använda två grupper om två spelare, där varje lag växlande skott på samma boll tills hålet är klar. Den tredje typen av tävling, kallad fourballs använder också två grupper om två spelare, men alla använder sin egen boll och poäng till spelaren med det lägsta individuella poäng.

Utformningen av de spel som har ändrats flera gånger under åren och under 1961 1963, 1977, 1979 och 2008, de grundläggande konkurrens kraven i Ryder Cup förskjutits på något sätt. Turneringen, som ursprungligen var en tvådagars-affären, sträcker sig nu över en tre dagars helg och genomgår ytterligare förändringar inför 2008 års tävling. Ursprungligen hålls varje år, är det Ryder Cup nu hålls vartannat år, och har sedan spelen sköts upp ett år till följd av terroristattackerna i Amerika den 11 september 2001. Att valt att delta på en Ryder Cup-lag är en enorm ära, eftertraktad av världens mest fulländade golfare. Europeiska lagkamrater väljs av deras resultat på European Tour och av deras nuvarande världsrankingen. America nyligen har genomfört en ny standard för att välja team-medlemmar, beräkning pekar mot deltagande vunnits genom prispengar vann i vissa turneringar. De åtta bästa amerikanska spelarna i förra årets US Open, Masters, Open Championship och PGA Tournament automatiskt ges platser, medan lagkaptenen väljer de fyra återstående platserna.

har Turneringarna av det 21-talet har dominerats av det europeiska laget, som har vunnit samtliga tre tävlingar sedan 2002. Ändå amerikanska laget dominerade spelet sedan de första dagarna, förlorade endast 10 gånger och binda två gånger sedan 1926. Med de nya reglerna för kvalificering och spelet, amerikanerna hoppas att återvinna sin strimma, men känslan bakom Ryder Cup fortfarande huvudsakligen vänlig en. Medborgare från alla inblandade länder kan alltid se fram emot en väckande konkurrens, oavsett om resultatet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.