Vad är Roller Derby?

Roller Derby är en kontakt sport som spelas av professionella team samt amatörlag. Roller Derby har blivit mest en sport för kvinnliga spelare. Reglerna i Roller Derby varierar mellan olika ligor, men oftast två grupper om fem spelare varje skate pack-style motsols runt en tunn spår. De två positioner i Roller Derby är blockerare och störsändare och navet är blockerare som satte första takten i början av Roller Derby.

störsändare i Roller Derby försöker få igenom förpackningen och den första som inte är den ledande jammer. Det leder jammer har rätt att stoppa sylt, och beslutet att göra detta betraktas som ett strategiskt i Roller Derby. Punkter poängsätts i Roller Derby när störsändare gå igenom packa en andra gång. Blockerare gör sitt bästa för att stoppa den motsatta störsändare, men de har också hjälpa sina egna störsändare gå igenom förpackningen genom att göra så kallade piska. Whipping betyder dra eller skjuta störsändare och sylten är slut, antingen när den avblåstes av bly jammer, eller när en viss tid nås exempelvis två minuter. Sport underhållning stil Roller Derby har sina rötter i den transkontinentala Roller Derby som startades av film publicist Leo Seltzer 1935. Par skaters svepas runt ett spår i 11 1 /2 timmar varje dag för att försöka åka skridskor vilket motsvarar den ungefärliga avståndet mellan Los Angeles och New York. Seltzer tog Transcontinental Roller Derby händelsen till olika städer och debiteras åskådare antagning. Så småningom vände showen till sporten i Roller Derby vi vet i dag att nya regler och strategier hålls läggs till Seltzer's Transcontinental Roller Derby.

Den internationella Roller Speedway, ibland kallas Roller-Catch, började turnera i Europa och Filippinerna 1937-två år efter Seltzer's Transcontinental Roller Derby. Andra roller lag startade på 1960-talet, men Seltzer's Roller Derby, kör sedan genom Leos son Jerry sedan slutet av 1950-talet, var det enda som var aldrig riktigt populär. Den Seltzers "Roller Derby varade fram till 1973 då de stängt ner det, hävdar höga fasta kostnader. Försök att få sporten i Roller Derby tillbaka var egentligen inte mycket vunnet fram till början av 21: a århundradet när Roller Derby lag, mestadels damlag började bildas i många amerikanska städer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.