Vad är Racketboll?

Racketboll är en populär sport inomhus, lekte med trä racketar och en ihålig gummi boll. Vid en första tanke racquetball tycks införliva många av reglerna för tennis och handboll, är sanningen att ekonom är en unik sport. Uppfanns 1951 av Joe Sobek, som var på jakt efter en fartfylld alternativ till tennis, fångas det snabbt på.

By 1952, Sobek hade bildat National Paddla racketar Association och kodifierade reglerna för sporten. Eftersom ekonom skulle kunna spelas i existerande handboll domstolar, spelet sprids lätt över hela landet. Racketboll slog toppen av sin popularitet under 1974 med cirka tre miljoner spelare bara i USA.

Medan en ekonom domstol tydligt definieras i ett antal röda linjerna visar service och receptioner, standardreglerna för inkommande och utgående inte tillämpas i Racketboll domstol. Till att börja med finns inga out-of-bounds områden i domstol: väggar, golv och tak är godtagbara studsande områden. Den 40 x 20 fot (ca 6 x 12 meter) Rummet har en tjänst låda och ett övertagande linje, där spelare måste respektera under tjäna, men det finns inga andra begränsningar när serven har gjorts.

Reglerna för racquetball är ganska enkel. Så länge bollen träffar den främre väggen utan studsar på golvet, serven är giltig. Bollen får studsa ett obegränsat antal gånger på alla väggar och i taket innan du rör den främre väggen, så länge det aldrig når marken. En punkt kan endast poäng av servern, antingen därför att bollen inte tillbaka motsatsen spelaren eller att bollen studsar på golvet innan dess främre vägg. Poäng kan också poäng om bollen träffar en spelare, eller om en spelare byter händer under ett rally eller vidrör bollen med hans eller hennes kropp.

är Racketboll vanligtvis spelas av två spelare, men vissa variationer innehålla upp till fyra. Spelare kan välja att göra offensiva eller defensiva skott, som definieras av höjd och hastighet med vilken bollen slås mot väggen. Stötande bilder Målet för låg hörn, vilket gör det svårt för motsatsen spelaren att nå bollen innan den slår i marken. Defensiva skott syftar främst till tak, grundar sig på tanken att detta kommer att bollen studsar djupt in på gården, oftast reser över spelaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.